Belediye Başkanına silahlı saldırı: Yaralılar var

Tokat bağlı Tanoba belediyesinde korku dolu anlar. Belediye Başkanı Vural Özdemir’in makam aracına silahlı saldırı. Yaralılar var. İşte detaylar…

07.09.2022-09:01 - (Son Güncelleme: 07.09.2022-09:01) Belediye Başkanına silahlı saldırı: Yaralılar var

DHA’dan gelen haberine göre; Tokat’a bağlı Erbaa ilçesinde bulunan Tanoba belediyesinin Belediye Başkanı MHP'li Vural Özdemir'in makam aracı silahlı saldırıya uğradı. Yaşanan korkunç olayda Belediye Başkanı ve araçta bulunan İl Genel Meclis Üyesi Ünal Umay yaralandı.

Belediye başkanına silahlı saldırı

Dün gece saatlerinde gerçekleşen saldırı Erbaa-Tanoba yolunda yaşandı. Merkezden belediyeye doğru makam aracı ile giden Belediye Başkanı Vural Özdemir'in, aracına silahlı saldırı düzenlendi. Aracın sürücü camını kırarak içeri giren mermi Özdemir'in yanında bulunan İl Genel Meclis Üyesi Ünal Umay'ın başına isabet etti. Kırılan cam parçaları Belediye Başkanı’nı yaraladı. 

Jandarma çalışma başlattı

Yaşanan silahlı saldırı sonrasında Belediye Başkanı hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Başkan Özdemir ve Umay'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Umay'ın gözüne gelen mermi çekirdeği sebebiyle görme kaybı yaşadığı belirtildi. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri soruşturma başlattı. Yaşanan saldırı olayının duyulmasının ardından AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda partili hastaneye gelerek, Belediye Başkanını ziyaret etti.  Milletvekili Yücel Bulut, hastane ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Belediye başkanımız çok şükür bu saldırıdan yara almadan kurtuldu. Ünal Umay beyin de operasyonu oldukça başarılı şekilde gerçekleşmiş. Şu an endişe edeceğimiz bir şey yok. İsabet eden kurşun ve parçaları çıkartılmış durumda. Birkaç günlük bir nekahet dönemi olacak. Tüm kolluk kuvvetlerimiz olay yerinde. Herkes bu olayı aydınlatmak için gayret gösteriyor. Bütün arkadaşlarımızı sükûnet ve sabırla devam eden yargı tahkikatının neticesini beklemeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal