Eğitimde kısıtlama geri gelecek mi? Okullarda maske zorunluluğu olacak mı? Sağlık Bakanı Koca’dan kısıtlama açıklaması

Önümüzdeki hafta başlayacak olan 2022-2023 eğitim öğretim dönemi öncesinde koronavirüs kısıtlamalarının yeniden gelip gelmeyeceği merak konusuydu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ise vatandaşları rahatlatan açıklama geldi. Peki Eğitimde kısıtlama geri gelecek mi? Okullarda maske zorunluluğu olacak mı? Soruların cevabı haberimizde...

06.09.2022-20:59 - (Son Güncelleme: 06.09.2022-20:59) Eğitimde kısıtlama geri gelecek mi? Okullarda maske zorunluluğu olacak mı? Sağlık Bakanı Koca’dan kısıtlama açıklaması

Son haftalarda koronavirüs vakalarının yükselmesi üzerine kısıtlamalar konusunda yapılan araştırmalar arttı. Vatandaşlar okullar başta olmak üzere toplu alanlarda koronavirüs kısıtlamalarının gelip gelmeyeceğini merak ediyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ise vatandaşları rahatlatan açıklama geldi. Peki Eğitimde kısıtlama geri gelecek mi? Okullarda maske zorunluluğu olacak mı?

Eğitimde kısıtlama geri gelecek mi?

Okullarda maske kullanımı olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Bakan Koca, koronavirüs vaka sayılarında geçen haftaların aksine düşüş yaşanmaya başlandığı söyleyerek, okullarda maske zorunluluğu olmayacağını açıkladı. Koca, isteyenlerin maske takabileceğini fakat kronik hastalığı bulunan çocukların aşı olması gerektiğini söyledi.

6 bin hekim dönüş hazırlığında 

Bakan Koca okullarda maske açıklaması

Koca, sağlık çalışanların şartlarını iyileştiren Beyaz Reform'a yönelik de bir değerlendirme yaparak, kamuya dönmek üzere başvuru yapan hekim sayısının 6 bini aştığını belirtti.

Maymun çiçeği koronavirüs gibi olmayacak

Türkiye’de 12 maymun çiçeği vakası tespit ettiklerini söyleyen Sağlık Bakanı Koca, ‘’Maymun çiçeği bizler için ne endemi ne de Pandemi olmayacağını çok net ifade edebiliriz. Maymun çiçeği ancak çok yakın temasla, aynı ortamda uzun süre birlikte kalmakla bulaşabiliyor" şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal