Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? AK Parti'den bedelli açıklaması: 550 bin kişiye bedelli düzenlemesi geliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 550 bin kişiyi ilgilendiren bedelli askerlik düzenlemesine ilişkin konuştu. Ünal, "20 maddelik teklifimizi hazırladık. Yoklama kaçağı, bakayalar bedelli askerlikten yararlanacak.' açıklamasında bulundu. Ünal, bedelli ücretiyle ilgili soruya da yanıt verdi.

20.06.2022-14:34 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-15:11)

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bedelli askerlikte yeni düzenlemeye dair ayrıntıları tek tek açıkladı.

Genelkurmay başkanın görev süresini uzattıklarını belirterek, 'Teklifimiz, bedelli askerlikten yararlanamayan yoklama kaçağı ve bakaya kaçaklarının da bedelli askerlikten yararlanmalarını düzenliyor." diyen Ünal, "Astsubayların 9. derece, birinci kademe yerine 9. derece 2. kademeden göreve başlamasına yönelik düzenleme astsubaylara yönelik müjdeyi içeriyor.' denildi ve sözlerine şu şekilde devam edildi, 'Genelkurmay başkanının görev süresini yani haddini 72 yaşına çıkarıyoruz. Birer yıllık süreyle 72 yaşına kadar uzatılabilmesi imkanı getiriliyor. Harekat ve yurtdışı operasyon görevleri nedeniyle uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçiş sınavlarına katılamayanlara ilave sınav hakkı verilmesine ilişkin düzenlemeyi de içeriyor. 7 kanunda düzenleme ve değişiklik öngörüyor. 20 maddeden oluşuyor.' şeklinde açıklamalarda bulunuldu.


Bedelli ücreti ne kadar olacak?

Bedelli ücreti ile ilgili soruya da yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 'Bakaya, yoklama kaçağı ve bunların durumu ile ilgili miktarları MSB belirleyip kamuoyu ile paylaşacaktır.' açıklamasında bulundu.

Müjdeyi Başkan Erdoğan vermişti

Başkan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yoklama kaçağı olan gençlere bedelli askerlik yolunun açılacağını dile getirerek, '2550 bini bulan yoklama kaçağı bakaya gençlerimize müjde vermek istiyorum. Bakaya askerlerimize yararlanma yolunu açıyoruz. Bakaya gençlerin sıkıntısına çözüm getiren uygulama hayırlı uğurlu olsun' dediği biliniyor.

Meclis'te yoğun hafta

TBMM'de bu hafta; İstanbul Finans Merkezi (İFM) Kanunu Teklifi, 6'ncı Yargı Paketi, basın, sosyal medya ve internet haberciliğine dair düzenlemeleri içeren kanun teklifi ve Libya tezkeresi konusu ele alınacak.

TBMM Genel Kurulunda salı günü İFM'nin küresel finans merkezlerinden biri olması amaçlayan İFM Kanunu Teklifi görüşmeleri devam edeceği öğrenildi. Genel Kurulda bu hafta ayrıca, kamuoyunda '6'ıncı Yargı Paketi' olarak bilinen Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak. Stokçulukla mücadelede hapis cezalarını artıran, yargıda hakim ve savcı yardımcılığı kurumu getiren teklif; konut ve arsa satışı için de noterlere yetki veriyor.


İnternet haberciliğine dair düzenleme

Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 18 ay uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren 'Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin de bu hafta Genel Kurulda görüşüleceği düşünülüyor. Teklif dezenformasyonla mücadele ve internet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınmasını öngörüyor. Düzenleme ile basın kartlarında da değişikliğe gidiliyor.

Öğrenci ve asker kaçaklarıyla ilgili teklif

Öte yandan bu hafta; AK Parti tarafından iki önemli yasal düzenleme kamuoyuna duyurulacak ve Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Asker kaçaklarının bedelli askerlikten yararlanmalarını da içeren yasa teklifi TBMM Başkanlığı'na verilecek.

Başkan Erdoğan tarafından açıklanan ve çeşitli sebeplerle üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilerin tekrardan eğitimlerine devam etmelerinin önünü açan yasa teklifinin de bu hafta TBMM Başkanlığı'na sunulması düşünülüyor.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal