Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini vermişti! 550 bin gence bedelli askerlik affı getirecek olan düzenleme TBMM'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği yoklama kaçağı, bakaya ve kimliksizlere bedelli askerlikten faydalanma yolunu açan düzenleme bugün TBMM'de sunuluyor. İşte haberin detayları...

17.06.2022-14:57 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-16:36)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda duyurmuş olduğu, yoklama kaçağı ve bakaya vatandaşlara bedelli askerlik imkanını sunan düzenlemede sona doğru gelindi. Gelen bilgilere ilişkin, hükûmet, böylece neredeyse 550 bin kişinin yararlanacağı çalışmayı sonunda tamamladı. 

2 yıl kaçak olan ile 5 yıl kaçak olanla ücreti aynı olmayacak 

Meclis'e gelmesi beklenen düzenlemenin hızlı bir şekilde yasalaşması beklenmektedir. TBMM'de görüşülecek olan bedelli affında rakamların, mevcut bedelli askerlik ücretlerinin üzerinde olacağı belirtilmektedir. Düzenlemeyle birlikte, bedelli askerlik affından yararlanan kişiler, kaçak olduğu toplam yıla göre değişen oranlarda bir rakam ödeyecek. Böylece 2 yıl kaçak olan ile 5 yıl kaçak olanla ücreti aynı olmayacak. Söz konusu bedelli affından yararlananlar hakkında daha önce başlatılmış olan işlemlerin ise sonlandırılacağı belirtiliyor. 


Dövizli askerlik affı getirilecek 

Diğer yandan, dövizli askerlik hakkı olan yurt dışındaki Türk vatandaşlarından daha önce başvuruları yarım kalan, ücretin tamamını yatırmayan 2 bin 100 kişi bulunmaktadır. Bu kişiler için de dövizli askerlik affı getiriliyor. Türkiye gazetesinin haberine ilişkin ikinci defa başvuru yaparak, dövizli askerlikten yararlanmalarına imkan sağlanacak. 


''Gençlerimize çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum'' 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya yönelik, "Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler. Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum" diye söylemişti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal