Lavrov 'Rusya'ya diz çöktürmeliyiz' diye söyleyen İngiltere'ye adeta meydan okudu! 'Hadi yapın o zaman'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Rusya'ya diz çöktürmeliyiz' diye ifade eden İngiltere'ye meydan okudu. İşte haberin detayları...

17.06.2022-14:37 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-14:37) Lavrov 'Rusya'ya diz çöktürmeliyiz' diye söyleyen İngiltere'ye adeta meydan okudu! 'Hadi yapın o zaman'

İngiliz yayın organı olan BBC'ye konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiltere'ye resmen meydan okudu. "Bize diz çöktürecekseniz devam edin, hadi yapın" diye söyledi. 

Kendisine insani krize ilişkin Birleşmiş Milletler raporunun anımsatılması üzerine Lavrov, Rusya'nın pırıl pırıl olmadığını, fakat kim olduklarını göstermekten de utanmadıklarını belirtti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BBC Rusya Editörü Steve Rosenberg'in sorularına cevap verdi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmediğini bildiren Lavrov konuya yönelik, "Özel bir askeri operasyon başlattık çünkü Batı'ya Ukrayna'yı NATO'ya katmanın bir suç olduğunu anlatabilmemizin başka bir yolu yoktu" şeklinde aktardı. 


Yalan haberleri büyüterek yayıyorlar 

Söz konusu Ukrayna-Rusya savaşında birçok sivilin öldürülmesine ilişkin soruya cevap veren Lavrov, şunları dile getirdi: "Bu çok üzücü, ama uluslararası diplomatlar, buna Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri, BM Sözcüsü ve diğer BM yetkilileri de dahil, Batı'nın baskısı altında. Genellikle Batı tarafından üretilen yalan haberleri büyüterek yaymak için kullanılıyorlar." dedi. 

Öte yandan Sergey Lavrov, "Rusya tertemiz değil. Rusya neyse o. Ve kim olduğumuzu göstermekten utanmıyoruz" şeklinde ifadelerini kullandı. 

''Artık manevra yapacak bile alan kalmadı''

İngiltere ile Rusya arasında olan ilişkilerin bozulduğu sorusunu da cevaplayan Lavrov, "Artık manevra yapacak bile alan kalmadığını düşünüyorum. Boris Johson ve (İngiltere Dışişleri Bakanı Liz) Truss açık açık 'Rusya'yı yenmeliyiz, Rusya'ya diz çöktürmeliyiz' diyor. Hadi bakalım, yapın o zaman’’ diye söyledi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal