Türkiye'nin ilk başörtülü il Cumhuriyet başsavcısı atandı!

HSK'nin, 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı dahil eden yaz kararnamesi tamamlandı. Bu kararname doğrultusunda ilk kez başörtülü il başsavcısı atandı. İşte haberin detayları...

20.06.2022-13:41 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-14:15) Türkiye'nin ilk başörtülü il Cumhuriyet başsavcısı atandı!

HSK'nin, 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı içerisinde bulunduran yaz kararnamesi tamamlandı. Eskişehir, Kocaeli, Kayseri'nin de arasında yer adlığı 33 ilin başsavcıları değişti. HSK 1'inci Dairesi tarafından yaz kararnamesine son şekli verildi. Söz konusu toplantı Halil Koç başkanlığında gerçekleştirildi. 5 bin 75'i adli yargı, 351'i de idari yargıdan olacak şekilde toplam 5 bin 426 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. 


Gümüşhane’ye başörtülü başsavcı atandı 

Konya Beyşehir Başsavcılığı'na getirilerek Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başörtülü başsavcısı olan Tuba Ersöz Ünver, yeni kararnameyle birlikte Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. Böylece Türkiye'nin ilk başörtülü il başsavcısı oldu. 

Kadın il başsavcı sayısı 2'ye yükseldi

Ayrıca Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı olan Tuba Ersöz Ünver de Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal