Bebeklerde Pubik Kıllanma

Bebeklerde pubik kıllanma çok sık görülememesine rağmen bazı vakalarda ortaya çıkan son derece rahatsız edici bir durumdur. Çünkü bunun belli bir zamanı vardır. Onun öncesinde söz konusu olması ise genellikle aileler için bir panik durumu olarak kabul edilir. Böyle hallerde sakin kalmak ilk şarttır.

13.06.2020-15:27 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:24) Bebeklerde Pubik Kıllanma

Bebeklerde pubik kıllanma çok sık görülememesine rağmen bazı vakalarda ortaya çıkan son derece rahatsız edici bir durumdur. Çünkü bunun belli bir zamanı vardır. Onun öncesinde söz konusu olması ise genellikle aileler için bir panik durumu olarak kabul edilir. Böyle hallerde sakin kalmak ilk şarttır. Bebeği doktora götürmek en temel kuraldır. Mevcut rahatsızlığın detayları ise yazımızda.

Pubik Kıllanma Nedir?

Pubik kıllanma cinsel organın olduğu yerde ortaya çıkan ve belli bir dönemde gerçekleşen son derece doğal bir  durumdur. Özellikle ergenliğe yaklaşırken görülür. Kişinin gelişiminin devam ettiğini ve bu konuda bir sorun olmadığının en açık kanıtıdır. Fakat bunun zamanından önce olması bir problem olarak görülür.

Pubik Kıllanma Ne Zaman Başlar?

Pubik kıllanma başlangıç zamanı genellikle 8 ve 9 yaşlar olarak dikkat çeker. Bu yaşlar henüz ergenlik için ergen olsa da, o dönemin habercisi şeklinde tanımlanır. Böyle hallerde endişelenecek bir durum yoktur. Çünkü süreç normal seyri içinde devam eder.

Bebeklerde Pubik Kıllanma Nedir?

Bebeklerde pubik kıllanma, zamanından önce görülen bir kıllanma ve tüylenme durumudur. Normal şartlar altında bebeklerde tüylenme henüz anne karnındayken başlar. Ancak doğumdan bir ay önceki dönem içinde bunlar dökülür. Hatta çok erken doğmuş olan bebeklerin tüylü ve kıllı olmasının nedeni işte bu bir aylık sürenin henüz tamamlanmamış olmasıdır.

Doğum sonrasında genellikle kıllanma ergenliğe kadar görülen bir durum değildir. Sadece lanuga adı verilen tüyler vardır. Bunlar özellikle bebeğin alın, yüz, omuz ve sırt kısmında ortaya çıkar. Ayva tüyü olarak da tanımlanır. Çok ince olmasının yanı sıra rahatsız edici değildir. Zaten zaman içinde dökülür. Cansız olmasından dolayı kısa sürede yok olur. Geriye sadece saçlar kalır. İşte bunun haricinde ve özellikle genital olarak tanımlanmış olan yerde kıllanmanın görülmesi çok ekstrem bir durum olarak kabul edilir. Her şeyden önce bunun nedenlerini araştırmak şarttır. Elbette bunun bir doktor gözetiminde yapılması çok büyük bir önem arz eder.

Bebeklerde Pubik Kıllanma Neden Olur?

Bebeklerde pubik kıllanma nedenleri şöyledir;

  • En dikkat çekici nedenlerin içinde kalıtsallık ilk sırada yer alır. Özellikle anne ya da babada daha önce böyle bir durumun olması, bebeği de etkileyebilir ve bu durum ortaya çıkar.
  • Bebeklerde pubik kıllanma aynı zamanda birtakım hormon kaynaklı olan rahatsızlıklardan dolayı da görülebilir.
  • Doğum öncesinde yani hamilelik esnasında ortaya çıkan bazı gelişmeleri de unutmamak lazım.

Bunların tümü son derece ciddi olarak kabul edilen nedenler olduğu için bunların tespiti gerekir.

Bebeklerde Pubik Kıllanma Tedavisi Nasıldır?

Bebeklerde pubik kıllanma tedavisi endokrin uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Elbette ilk olarak teşhis koyulmalıdır. Daha sonra duruma göre bir yol haritası çıkarılır. Genellik ilaç tedavisi söz konusudur. Bu şekilde sonuç almak mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal