Bebeklerde Oyuncak Seçimi

Bebeklerde oyuncak seçimi son derece önemli. Hatta bu konuyu çok ciddiye almak gerekiyor. Her yaş grubu için farklı opsiyonların olması şart. Bunun hem bebeğin sağlığı hem de onun gelişimi konusunda fark yarattığını ifade etmek lazım.

13.06.2020-15:20 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:18) Bebeklerde Oyuncak Seçimi

Bebeklerde oyuncak seçimi son derece önemli. Hatta bu konuyu çok ciddiye almak gerekiyor. Her yaş grubu için farklı opsiyonların olması şart. Bunun hem bebeğin sağlığı hem de onun gelişimi konusunda fark yarattığını ifade etmek lazım. İşte bu yüzden annelerin ve babaların oyuncak seçiminde çok dikkatli olması şart. Bu haberimizde tüm ayrıntıları bulabilirsiniz.

Bebeklerde Oyuncak Seçimi Neden Önemlidir?

Bebeklerde oyuncak seçimi hem gelişim hem de sağlık açısından çok büyük bir öneme sahip. Çünkü oyuncak sadece güzel zaman geçirmek için tercih edilen ve kullanılan bir aparat değildir. Bununa aynı zamanda bebeğin gelişimini desteklemesi gerekiyor. Tüm bunların yanı sıra oyuncağın bebeğe zarar vermemesi bir diğer dikkat edilecek husustur.

Bebeklerde Oyuncak Seçiminde Yaşa Göre Nasıl Seçim Yapılmalıdır?

  • İlk 2 aylık dönem içinde bebeklerde oyuncak seçimi son derece büyük bir öneme sahiptir. Çünkü genellikle bu zaman aralığında onların dikkatini çekecek birtakım seçimlerin yapılması şart. Örneğin aynı zamanda müzik de çalabilen dönenceler son derece faydalı olacak. Burada özen gösterilmesi gereken en temel husus ise ses seviyesidir.
  • Bebeklerde oyuncakların seçimi 6 aylık olanlar için daha farklı olmak zorunda. Dönem bebeklerinin en bilinen özellikleri ellerine almış oldukları şeye ağza götürmek, nesneleri sıkmak ve onlara dokunmaktır. Buna göre bir seçim büyük önem arz eder. Çıngırak almak iyi bir seçim olacak. Özellikle parlak renklerden yana hareket etmek çok önemlidir.
  • Bebeklerde oyuncak seçimi Ay için diş çıkarmaya yönelik olmak zorundadır. Bu zaman dilimi içinde genellikle diş çıkarma söz konusudur. Onlara yardımcı olacak oyuncakların satın alınması gerekir. Elbette bunun insan sağlığı üstünde hiçbir olumsuz yönünün olmaması şarttır.
  • 10 ve 12 aylık olduklarında ise artık bebekler birçok konu hakkında gelişme göstermiştir. Yani onların algıları açılmıştır. Görülmüş olan her nesneye dokunmak söz konusudur. İşte bu yüzden üstünde tuş bulunan oyuncaklardan yana bir seçim yapmak son derece iyi olacaktır.
  • 1 ve 2 yaş ise oyun arkadaşlığının çok yoğun olduğu bir dönemdir. Birden çok fiziksel aktivite gündeme gelir. Hareket edebilen ve bunun sonrasında son derece farklı sesler çıkaran oyuncaklar ilgi toplar.
  • 2 yaşındaki bebekler için oyuncak seçimi ise dikkat ve fark oyunları çok ideal olacak. Özellikle kutu doldurma ve daha sonra bunu boşaltma bunun en iyi örnekleri içinde dikkat çeker. Hem köprü hem de kule gibi değişik yapıları oyuncaktan da olsa inşa etmek onlar için en iyi zaman geçirme yöntemleri içinde bulunur.

Bebeklerde oyuncak seçimi konusunda görüldüğü üzere hem aylara hem de bebeğin gelişimine göre farklı tercihlerde bulunmak lazım. Ancak böyle hareket edildiği vakit başarılı sonuç almak mümkündür. Bunu her daim göz önünde bulunmak en temel şartların içinde öne çıkar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal