Bebeklerde Pamukçuk Nedir?

Bebeklerde pamukçuk nedir? Bebeklerin karşılaştığı birçok farklı sağlık sorunu söz konusu. Bunların büyük bir kısmının genellikle çok ciddi olmadığını biliyoruz. Ancak önemli olan şey tedavisidir. Pamukçuk da bunların içinde dikkat çekici bir rahatsızlık. Bebeklerin çok büyük bir kısmında görülür.

13.06.2020-15:23 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:21) Bebeklerde Pamukçuk Nedir?

Bebeklerde pamukçuk nedir? Bebeklerin karşılaştığı birçok farklı sağlık sorunu söz konusu. Bunların büyük bir kısmının genellikle çok ciddi olmadığını biliyoruz. Ancak önemli olan şey tedavisidir. Pamukçuk da bunların içinde dikkat çekici bir rahatsızlık. Bebeklerin çok büyük bir kısmında görülür. Tedavisinin nasıl olduğunu merak edenler için bu haberimiz son derece fazla ayrıntıya sahip.

Bebeklerde Pamukçuk Ne Demek?

Bebeklerde pamukçuk; ağız içinde ortaya çıkan ve genellikle beslenmeyi olumsuz bir biçimde etkileyen bir enfeksiyon olarak dikkat çeker. Yetişkin insanlarda da ortaya çıkması söz konusu olsa da bebekleri çok daha sık bir biçimde etkiler. Bunun yanı sıra ilgili enfeksiyondan anneler de büyük bir zarar görür. Bundan dolayı hiçbir şekilde zaman geçirmeden en kısa zaman dilimi içinde tedavisi şarttır.

Bebeklerde Pamukçuk Belirtileri Nelerdir?

  • Bebeklerde pamukçuk belirtileri içinde en çok dikkat çeken şey huzursuzluktur. Bu durum bebekte ortaya çıkar.
  • Dil üstünde beyaz renkli olan birtakım lezyonlar görülür.
  • Bunun yanı sıra özellikle meme emme konusunda çok büyük bir isteksizlik de vardır.
  • Tüm bunlara ek olarak bu rahatsızlığın bir diğer belirtisi ise biberonun yine be bebek tarafından reddedilmesidir.
  • Çünkü bebek acı çektiği için bu tip tavırlar içerisine girer.
  • Bu yüzden acil bir biçimde tedavisinin başlaması şarttır.

Bebeklerde Pamukçuk Neden Olur?

Bebeklerde pamukçuk nedir: Ağız içinde çıkan ve bebek için son derece rahatsız edici olan pamukçuk rahatsızlığının farklı birçok nedeni var. Bunları şöyle ifade edelim;

  • Bebeklerde pamukçuk nedenleri içinde başı çeken gerekçe antibiyotik kullanımıdır. Çünkü bu tip ilaçlar her ne kadar çok yararlı olsalar da iyi olan bazı bakterileri de en kısa sürede yok ediyor. İşte bu durum, fırsatçı olarak tanımlanmış birtakım mantar rahatsızlıklarının görülmesine neden oluyor.
  • Bebeklerde pamukçuk sebepleri içinde candida mantarı başrol oymakta. Yeni doğum yapmış olan bir anne farklı değişimler içinde giriyor. Özellikle bağışıklık sisteminin düşmesi gibi bir durum var. İşte bu yüzden pamukçuk adı verilen rahatsızlık kendisini gösterebiliyor.
  • Çok sık olmasa da zaman zaman bağışıklık sisteminde ortaya çıkan sorunlardan kaynaklı olmak üzere yine pamukçuk görülebilir.
  • Son olarak çok iyi yıkanmamış ya da temizlenmemiş olan emzik ya da biberonun da buna neden olduğunu hemen söyleyelim.
  • Görüldüğü üzere bunun birden çok nedeni var. Önemli olan ise en kısa sürede bunun tedavi edilmesidir.

Bebeklerde Pamukçuk Tedavisi Nasıldır?

Bebeklerde pamukçuk nedir: Candida mantarının fırsat bularak ağız içinde beyaz leyzyonlar oluşturduğu bu hastalığın bir tedavisi vardır. Buna göre özellikle bazı damlalarla sorun en kısa zaman dilimi içinde çözülür. Mantar öldürücü krem ise bir diğer yöntemdir. Hem temizliğe hem de hijyene dikkat ederek bunu önlemek basittir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal