Bayram tatili planı yapanlar dikkat: Otobüs bileti fiyatlarına zam geldi

Ramazan Bayramı tatilinin başlamasına kısa bir süre kala otobüs bilet fiyatları araştırılmaya başlandı. Otogarlarda yer bulunması daha zor hale gelirken firmaların bilet fiyatlarına zam yapacağı öğrenildi. İşte detaylar…

24.03.2024-11:17 - (Son Güncelleme: 24.03.2024-11:17)

Kış mevsiminde rekabetten dolayı bilet fiyatlarını aşağıya çeken otobüs firmaları, havaların ısınmaya başlaması ve bayram tatili yoğunluğunu fırsat bilerek fiyatları normal seviyelere çekmekle kalmadı aynı zamanda fiyatlara zam yaptı. Fiyatların artışına gerekçe olarak ise akaryakıt fiyatlarına gelen zam gösterildi.

Bilet fiyatlarına zam geldi

Bayram öncesi otobüs biletlerine olan talebin artmasıyla birlikte indirimli fiyatlar normale döndü ve hatta buna ek olarak bir zam geldi. Bilet fiyatlarındaki artışta akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş de etkili oldu. Otobüs firmaları, talep azken rekabet edebilmek için indirim uygulamış olsa da, bilet fiyatlarının normale döneceği hatta iki katına çıkabileceği belirtiliyor.

Bayram tatili planı yapanlar dikkat: Otobüs bileti fiyatlarına zam geldi

Rekabet dolayısıyla indirim gelmişti

Tüm Otobüsçüler Federasyon Başkanı Mustafa Yıldırım, Show Haber'e verdiği röportajda, "Rekabet fiyatları yüzde 100 gibi gözüküyor ama öyle değil. İzmir'in normal fiyatı 850 TL, şu anda 650 TL uygulanıyor, bayramda 1050 TL'ye kadar çıkıyor. Ulaştırma Bakanlığı'na bildirdiğimiz fiyat 1100 TL ama şu anda 700 TL'ye bilet kesiyorsunuz Trabzon'a. Bayramda 1400 TL olarak uygulanacak. Dolayısıyla 300 TL zam yaptığınızda ne oluyor, yüzde 100'e denk geliyor. Kış aylarında firmalarımız rekabetten dolayı yüzde 30'a yakın bir indirim yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal