Batman'ın Beşiri İlçesinde 5 Elektrik Panosu Yakıldı! 200'den Fazla Ev Elektriksiz Kaldı

Batman'ın Beşiri ilçesinde dün 5 elektrik panosu yakıldı. Olayın ardından 200'den fazla aboneye elektrik verilemedi.

16.02.2019-09:57 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-09:49) Batman'ın Beşiri İlçesinde 5 Elektrik Panosu Yakıldı! 200'den Fazla Ev Elektriksiz Kaldı

Dicle EDAŞ tarafından, firmanın sorumluluk bölgesinde yer alan Batman'ın Beşiri ilçesinde dün 5 elektrik panosunun kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından yakıldığı kaydedildi.

Firmadan yapılan açıklamada, saldırı sebebiyle 200'den fazla abonenin elektriksiz kaldığı bildirildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Dicle EDAŞ'ın, kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji için yaptığı 3 milyon liralık yatırımlarla bölgede kayıt dışı elektrik kullanımını engellediği kaydedilen açıklamada, "Yatırım çerçevesinde Beşiri'de elektrik kabloları yer altına alınarak, şebekenin gücü kuvvetlendirildi. İlçe çapında elektriğin meskenlere dağıtılması için bölgeye özgü olarak yapılan 220 tane pano kuruldu ve yapıların içindeki sayaçlar bu panolara alındı. Panoların devreye alınmasıyla saldırılar da başladı. Dün gece Kobin Mahallesinde yer alan 5 pano kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından yanıcı madde dökülerek yakıldı. Yanan 5 pano ve hatta yer alan 10 pano devre dışı kaldı." sözleri kullanıldı.

ABONELERİNE YENİDEN ENERJİ VERECEK

Dicle EDAŞ Batman İl Müdürlüğünün savcılığa suç duyurusunda bulunması ardından saldırganların ele geçirilmesi için soruşturma açıldığı bildirilen açıklamada, firmanın panoları yenilemek için başlattığı çalışmanın gün içinde sona ererek abonelere tekrar enerji verileceği kaydedildi.

6 ŞEHİRDE HİZMET VERİYOR

Dicle EDAŞ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta elektrik dağıtım hizmeti sağlıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal