Batman'da Teslim Olan 4 Teröristin Görüntüleri Ortaya Çıktı

Batman'da mağarada sıkıştırılan PKK'lı 4 teröristin teslim olma anı kameralara yansıdı. Teslim olan teröristlerden ikisinin yabancı asıllı olduğu belirlendi.

30.05.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-10:57)

Hasankeyf ilçesinde önceki gün yapılan operasyonda mağarada kıstırılan PKK'lı 4 teröristin teslim olma anı ile alakalı görüntüler meydana çıktı.

Görüntülerde, Siirt Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinin, PKK'lı teröristlerin, Hasankeyf'in Kelekçi köyüne gelerek buradaki iş birlikçilerinden yaşamsal malzeme temin edeceği doğrultusunda elde ettiği bilgiyi Batman İl Jandarma Komutanlığına bildirilmesi ardından operasyon için jandarma ve polis özel harekat ekiplerini taşıyan helikopterlerin bölgeye sevki ve kara yoluna inişi yer alıyor.

Buradan kırsala intikal eden ekiplerin, teröristlerin içinde olduğu mağara çevresinde aldığı önlem, teröristlere dönük teslim ol" çağrısı ve sonrasında sıkıştırılan teröristlerin teslim oluşu güvenlik ekiplerinin kamerası tarafından kaydedilen görüntülere yansıdı.

TERÖRİSTLERDEN İKİSİ YABANCI UYRUKLU

Yapılan araştırmada teröristlerden ikisinin İran asıllı "Hemin" takma isimli H.O. ve Irak asıllı "Kemal" takma isimli K.Y. diğerlerinin ise "Şiyar" takma isimli İ.A. ile "Mahir" takma isimli U.T. olduğu tespit edildi.

H.O'nun aynı zamanda terör örgütü PKK'nın sözde Dargeçit-Mava ve Cehennem Deresi ile Botan saha hareketli tabur sorumlusu, U.T'nin ise örgütün sabotajcısı olduğu belirlendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal