Başvuru tarihleri ve şartlar açıklandı: 1000’e yakın personel alınacak

Ankara Üniversitesi’nin 952 sözleşmeli personel alımı yapacağına dair ilan Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Personel alımı ile ilgili detaylar haberimizde...

18.04.2023-11:14 - (Son Güncelleme: 18.04.2023-17:03) Başvuru tarihleri ve şartlar açıklandı: 1000’e yakın personel alınacak

Ankara Üniversitesi’nin 21 farklı pozisyon için 952 kişilik sözleşmeli personel alımı yapacağına dair ilan Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Ankara Üniversitesi personel alımı kadro dağılımı da belli oldu. 

1000’e yakın personel alınacak

Ankara Üniversitesi’nin 1000 kişilik personel alımının kadro dağılımı şu şekilde:

90 Büro Personeli

4 Mühendis

1 Mimar

1 Teknik Personel

4 Sağlık Personeli

2 Spor Uzmanı

1 Şehir Plancısı

3 Biyolog

1 Eczacı

90 Hemşire

5 Laborant

25 Röntgen Teknisyeni

3 Psikolog

5 Laborant,

99 Sağlık Teknikeri

Ankara Üniversitesi Personel Alımı 2023

150 Koruma ve Güvenlik Görevlisi

Başvuru yapacak olan devlet memuru adaylarında aranacak olan ilk şart büyük önem arz ediyor. Buna göre 657 sayılı kanun namenin 48. Maddesi adaylar üzerinde incelenecek.

Ankara Üniversitesi personel alımı başvuru şartları neler?

Buna mukabil bazı şartlar şöyle, kamu görevlisi olmak adına bir engeli bulunmamak, T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, herhangi bir suç hükmü yememiş olmak, herhangi bir sağlık sorununun bunmuyor olması adaylar için aranan önemli şartlar arasında bulunuyor.

Ankara Üniversitesi personel alımı başvurularında Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans başvurusu yapmak isteyen adaylarda P3 şartları aranacak. Lise mezunu olan adayla için, üniversite mezunu adaylar için de tüm şartlar aynı değerlendirmeyle olacaktır.

Ayrıca adayların herhangi bir kamu kurumundan yaşlı ve emekli aylığı almıyor olmaması gerekiyor. Ayrıca adayların herhangi bir kamu kurumunda görevli olması halinde başvurular kabul edilmeyecektir

Ankara Üniversitesi personel alımı başvuru tarihleri 2023

Resmi gazetede açıklanan tarihe göre,  Ankara Üniversitesi personel alımı için ilk başvuru tarihi 15 Nisan olarak belirlendi. Bu tarihte başvuru yapan adayların 29 Nisan tarihine kadar zamanları olacak. 15-29 Nisan tarihleri arasında başvuru yapmak isteyen adayların E-Devlet kapısı üzerinden resmi kayıt formu doldurmaları gerekmekte. Aynı zamanda Ankara Üniversites resmi web sitesi https://pbs.ankara.edu.tr/basvuru adresinden de başvuru yapabilirler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal