Başkan Erdoğan'ın daveti üzerine Almanya Şansöylesi Scholz Ankara'ya geldi!

Scholz ile ikili görüşme gerçekleştirecek olan Başkan Recep Tayyip Erdoğan 5 günde 14'üncü yüz yüze görüşmesini gerçekleştirmiş olacak. Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Başkan Erdoğan'ın davetiyle bugün ilk kez Türkiye'ye geldi. Resmi ziyarette, başta Ukrayna, Türkiye-AB ilişkileri olmak üzere birçok güncel mesele masada olacak. Başkan Erdoğan, Scholz ile görüşmesinin ardından 5 günde 14'üncü yüz yüze görüşmesini gerçekleştirmiş olacak.

14.03.2022-16:44 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-17:56) Başkan Erdoğan'ın daveti üzerine Almanya Şansöylesi Scholz Ankara'ya geldi!

Angela Merkel'den geçtiğimiz yıl görevi devralan Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi. Scholz, resmi törenle karşılandı. Başkan Erdoğan ile Almanya Şansölyesi'nin saat 16.15'te bir ikili görüşme gerçekleştireceği bildiriliyor. 17.15'te ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde heyetler arası bir görüşme yapılacak.

Birlikte basın toplantısı yapacaklar

Başkan Erdoğan ile Olaf Scholz saatler 18.00'i gösterirken kameralar karşısına geçecek ve görüşmelere ilişkin bir değerlendirme yapacak. Erdoğan ve Scholz soruları da yanıtlayacak.

Basın toplantısının ardından saatler 19.00'u gösterirken Başkan Erdoğan ve Scholz resmi akşam yemeği programına katılacak.


Başkan Erdoğan'ın 5 günde 14'üncü yüz yüze görüşmesi

Erdoğan Antalya Diplomasi Forumu kapsamında liderlerle yoğun dipyomasi trafiği yürüttü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, forumun ilk gününde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı kabul etti. Erdoğan daha sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Gündeminde Ukrayna'daki son durum vardı.

İlk gününde Kazakistan Cumhurbaşkanı'nı kabul etti

Erdoğan görüşmelerinin ilk gününde Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i kabul etti. Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile önemli bir görüşme sağladı. Erdoğan görüşmelerinin ikinci gününde ise, Liberya Cumhurbaşkanı George Manneh Weah, Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, Nijer Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo ile görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti.

Yine 2. gün diplomasi trafiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Babaşakanı Kiril Petkov ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Şefik Caferoviç ve Milorad Dodik ile de ayrı ayrı görüştü.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan-Scholz görüşmesinin Başkan Erdoğan'ın son 5 günde dünya liderleriyle gerçekleştireceği 14. yüz yüze görüşme olacağına dikkati çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal