Bir yıl ara ile Bild gazetesinin manşeti! Karabağ için; Erdoğan’ın katil Droneları Ukrayna için; Umudun silahı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 19. gününde devam ediyor. Türkiye savaşla ilgili tarafsızlığını koruyor ve her iki tarafa da itidalli olmaları yönünde çağrılarda bulunuyor. Bayraktar TB2'lerin Rus araçlarını vurduğunu her fırsatta söyleyen Batı, Rusya’yı Türkiye’ye karşı SİHA’lar üzerinden kışkırtmaya çalışıyor. Dünyaca ünlü Alman Bild Gazetesi Ukrayna'nın Rusya'ya karşı kullandığı silahlı insansız hava aracı (SİHA) 'Bayraktar TB2'leri 'Umudun silahı' başlığını kullanarak manşetine taşıdı.

14.03.2022-09:15 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-18:05) Bir yıl ara ile Bild gazetesinin manşeti! Karabağ için; Erdoğan’ın katil Droneları Ukrayna için; Umudun silahı

24 Şubat'ta başlayan ve halen devam eden Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş 19. gününde tüm şiddetiyle devam ediyor. Dünyanın odaklandığı bu savaş sonrasında Batı Rusya'ya karşı sert yaptırımlar uyguladı. Bunun akabinde Rusya'da boş durmadı. Avrupa'ya olan gaz akışını durdurma kararı aldı. üstüne yaptırım sıralarken Türkiye 2. Dünya savaşında olduğu gibi tarafsızlığını korumayı başarıyor. Türkiye'nin tarafsızlığından rahatsız oldukları apaçık bir şekilde ortadadır.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ne Ukrayna'dan ne de Rusya'dan vazgeçmeyiz' söylemleriyle açık bir şekilde dile getirdiği tarafsızlık durumu Antalya'da Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının katılımıyla diplomasi anlamında bir zaferi getirdi.

ABD ve  birçok Batılı ülkeler Boğazlar ve Bayraktar İHA ve SİHA'ları kullanarak bir algı operasyonu için düğmeye bastı ve Türkiye'yi savaşın tarafı olarak göstermeye çalıştı.


Batı her zamanki gibi algı yaratma peşinde

Türkye'de üretilen yerli ve milli olan Bayraktar TB2'lerin Ukrayna'ya ihraç edilmesi sonucu Rus araçlarını vurduğunu her zaman söyleyen Batı, Rusya'yı Türkiye'ye karşı SİHA'lar üzerinden kışkırtmaya devam ediyor. Bunun son örneklerinde biri de Alman Bild Gazetesi oldu.

Alman gazetesinden SİHA manşeti: 'Umudun Silahı'

Alman gazetesi olan Bild, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı kullandığı silahlı insansız hava aracı (SİHA) 'Bayraktar TB2'leri 'Umudun silahı' başlığını kullanarak manşetine taşıdı.

Yapılan haberde 'Ancak Bayraktar, Ukraynalılara umut veriyor. Ukraynalılar, Rus işgalcilerle alay ederek Bayraktar hakkında şarkılar bile söylüyorlar.' açıklamalarına yer verildi. 

İki yüzlü tavır

Alman Bild gazetesi, Baykar'ın ürettiği SİHA'ları geçtiğimiz günlerde hedef tahtasına almıştı. Azerbaycan'ın Karabağ'ı Ermenistan işgalinden kurtarırken kullanıldığında Alman Bild gazetesi 'Erdoğan'ın Katil Drone'u' manşetiyle hedef tahtasına koymuştu.

Ortaya çıkan bu durum Alman Bild'in ikiyüzlü tavrını ortaya koymasının yanı sıra Türkiye'yi savaşa çekme taktiği olarak yorumlandı.


TIME gazetesi Bayraktar'a övgüler yağdırmıştı

Bayraktar üzerinden olayları açıklayan diğer gazete ise Time olmuştu. Dünyayı derinden etkileyen savaşın fitillenmesi sonrası ABD merkezli Time'ın kendisine ait sosyal medya hesabından 'Türk insansız hava araçları, işgalci Rus kuvvetlerine karşı Ukrayna için nasıl önemli bir silah haline geldi?' açıklamalarıyla paylaşılan haberde Bayraktar TB2'lere övgüler yağdırmıştı.

Bayraktar'ların Rusya Ukrayna savaşında oynadığı role değinilen haberde Rus savunmasına verilen ağır hasarlardan bahseildi.

Amerikan Time gazetesi, İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Chatham House'dan Galip Dalay'ın yorumlarına yer verdiği haberde Rusya'ya karşı Türk SİHA'ları överek Türkiye'yi de savaşın bir aktörü olarak gösterme çabasına girdi.

Twitter üzerinden sabitledi

Time gazetesi, Bayraktar TB2'leri konu alan bir haber yaparak Twitter adresinde haberi sabitlediği öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal