Ramazan ayında kaç saat oruç tutulacak? En uzun ve en kısa oruç hangi illerde tutuluyor? 2022 Ramazan orucu süreleri

İslam alemi için en önemli ay olan ve 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. DiYANET İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye 'nin her bir ili için Ramazan ayı imsakiyesi yayımlandı ve vatandaşlar tarafından da illere göre belirlenen imsakiye saatleri incelenmeye başlandı. Bu sene Ramazan ayında kaç saat oruç tutulacak? Hangi illerde en kısa ve en uzun oruç süreleri yaşanacak? gibi merak edilen soruların cevaplarını ise haberimizin içeriğinde paylaştık

14.03.2022-16:28 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-16:28) Ramazan ayında kaç saat oruç tutulacak? En uzun ve en kısa oruç hangi illerde tutuluyor? 2022 Ramazan orucu süreleri

Bütün İslam alemi tarafından büyük bir merak ve heyecan ile beklenen Ramazan ayı için geri sayım bitti. Dünyadaki milyonlarca Müslüman bu senenin ilk orucuna niyet etmek üzere bu gece itibari le ilk sahurunu yapacak ve on bir ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayını Allah 'a ibadet etmek ile geçirecek. Hem rahmet hem de bereket ayı olan Ramazan ayında iftar saatleri ile sahur saatleri de belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığınca iftar ile sahur saatlerinin yer aldığı 2022 yılı Ramazan ayı imsakiyesi resmi olarak yayımlandı. Bu sene Ramazan ayında kaç saat oruç tutulacak? Hangi illerde en kısa ve en uzun süreli oruç tutulacak? gibi sorularda epey bir merak edilmektedir. Biz de haberimizin içeriğinde merakınızı gidermek amacı ile bu soruların cevaplarını yayınladık. 


Bu yıl Ramazan ayında kaç saat oruç tutulacak?

Her yıl, Ramazan ayı yaklaştığında Ramazan ayının ilk orucu hangi gün tutulacak? sorusu sorulduktan sonra akılları meşgul eden bir diğer soru da Ramazan ayı ne zaman bitecek? sorusu olmaktadır. 

İstisnasız olarak her yıl zihinleri meşgul eden bu sorulara neden olan Ramazan ayı kaç gün sürecek? sorusuna ise bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kesin bir cevap geldi. Ramazan ayında oruç tutacak olan kişilerin 2 Nisan 2022 Cumartesi günü ilk oruçlarını açmış olmaları beklenmektedir.

Bu süreden itibaren de tam 30 gün boyunca her gün oruç tutulacak ve 1 Mayıs 2022 Pazar yani arefe gününde son oruçlar tutulmuş olacak. Toplamda ise 30 gün boyunca hem yemek yeme, hem de içme ihtiyaçlarını belli saat aralıklarında kısıtlamış olan Müslümanlar, bu sürenin sonunda ise Ramazan Bayramı 'nı gelişi ile birlikte 2022 'nin Ramazan devresini de sonlandıracaktır.


Bu sene hangi illerde en kısa ve en uzun süreli oruç tutulacak?

2022 yılı içinde Ramazan ayı kaç gün sürecek, kaç gün oruç tutulacak gibi sorulan soruların cevabı 30 gündür. 30 gün boyunca inananlar Allah rızası için oruç tutmaya niyet ederler ve gün boyu akşam ezanı okunana kadar da oruçlarını tutarak son oruç ile beraber Ramazan ayını bitirirler. Ramazan ayında tutulacak olan oruç saatleri, Ramazan 'ın hangi aya denk geldiğine göre değişmektedir. Her yıl Ramazan ayının başlangıcı 10 gün ile 11 gün geriye doğru gitmektedir.

Yaz mevsiminde günler kışa göre daha uzun olduğu için daha uzun saatler boyunca da oruç tutulmaktadır. Ramazan ayı içinde yer alan Kadir Gecesi ise bu dönemde insanlar için çok hayırlı bir gece olarak kabul edilmektedir. Kadir Gecesi 'nde Allah 'a edilen duaların karşılıksız kalmayarak kabul edileceği ve bu özel gecenin maneviyatının da oldukça varlıklı olduğu ifade edilmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal