Başkan Erdoğan: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanı Biziz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

27.10.2021-12:05 - (Son Güncelleme: 27.10.2021-15:07)

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Başkan Erdoğan yaptığı konuşmada yeşil iklim fonunu desteklediklerini belirterek şu sözleri söyledi; "Ülkemize Yeşil İklim Fonu'ndan 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanmasıyla ilgili mutabakat zaptının imzalandığının müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum." 

CHP HDP'YE TESLİM OLMUŞ DURUMDA

CHP'nin HDP'ye teslim olduğunu, terör örgütlerinin oyuncağı haline geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "Biz bu güne kadar nasıl CHP'ye ve iplerini ellerine verdiği efendilerine rağmen ülkemizin güvenliğini sağlayacak adımları atmışsak bundan sonra da atmayı sürdüreceğiz." diye konuşan Erdoğan, "Burada asıl önemli olan, ülkemizin en büyük 2. partisi durumundaki CHP'nin terör örgütünün oyuncağı HDP'ye teslim olması, biat etmesi, boyun eğmesidir. Yazık." 

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN BAŞKOMUTANI BİZİZ

Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada TSK'nın Başkomutanı olduğu vurgusunu yaparak şu sözleri söyledi; Türk Silahlı Kuvvetlerinin başkomutanı olduğumuz doğrudur. Asıl sorulması gereken, Kılıçdaroğlu'nun nasıl olup da HDP'nin emir eri konumuna geldiğidir. Kendilerine Mustafa Kemal'in askerleri diyenlerin, 'Mustafa Kemal'in itleri' diyerek hakaret edenlerin dümen suyuna girdiğini görmek bizim bile ağırımıza gidiyor." 

İYİ PARTİ TEZKEREYE EVET DİYEREK SAFINI BELLİ ETTİ

İyi Parti'nin tezkereye evet oyu vermesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Başkan Erdoğan şu açıklamaları yaptı; "İYİ Parti tezkereye evet diyerek CHP ve HDP'den farklı bir yol izledi. Bu tezkereyi desteklemelerini memnuniyetle karşıladık. AK Parti ve MHP olarak ülkemizin bekasıyla ilgili her meselede tam bir görüş ve eylem birliği içinde olduğumuzu tekrarlamaya gerek bile duymuyorum.

CHP’NİN TEZKEREYE HAYIR OYU VERMESİ KONUSU

CHP’nin HDP tarafından tehdit edilerek tezkere öncesi hayır demesi sağlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti; "Son 71 yılda, 76 ayrı tezkere Meclis’te görüşülmüş ve kabul edilmiştir. Suriye ve Irak’la ilgili tezkerenin amacı da sınırlarımız boyunca kurulmak istenen terör koridoruna izin vermemek ve ülkemize yönelik terör saldırılarını kaynağında kurutmaktır. Bu tehdit PKK/YPG yanında, DEAŞ gibi terör örgütlerinden de kaynaklanmaktadır. Son tezkere oylaması öncesinde HDP yöneticileri çıktılar ve CHP'ye bir çağrı yaptılar. Bu çağrıda, HDP’nin içinde fiilen yer aldığı ama resmen varlığının inkar edildiği siyasi ittifakın devamı, CHP’nin tezkereye destek olmaması şartına bağlanıyordu. Hatta bununla da kalınmayarak açıkça CHP tehdit ediliyordu. Tabii böyle bir durumda onurlu bir partinin ve liderin çıkıp, 'siz kim oluyorsunuz da bizi tehdit ediyorsunuz, biz kendi politikamızı kendimiz belirleriz' diyerek HDP’lilere ağızlarının payını vermesi gerekirdi. Ama karşımızda maalesef artık böyle mevcut değildir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal