Cumhurbaşkanı Erdoğan Karabağ'da!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabağ'ın dünyaya açılan kapısı olan Fuzuli Uluslararası Havalimanı Açılış Töreni'ne katılmak üzere Azerbaycan'a geldi. Aliyev ile beraber havalimanı açılışını gerçekleştiriyor.

26.10.2021-13:05 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-15:02) Cumhurbaşkanı Erdoğan Karabağ'da!

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabağ'ın dünyaya açılan kapısı olan Fuzuli Uluslararası Havalimanı Açılış Töreni'ne katılmak üzere Azerbaycan'a geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARABAĞ'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na inen ilk lider oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havalimanında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev karşıladı. 

ERDOĞAN ALİYEV İLE BİRLİKTE HAVALİMANI AÇILIŞINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı'nı Azerbaycan lideri Aliyev ile birlikte açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fuzuli Havalimanı'na inen ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la beraber Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da özel uçak "TUR" ile Azerbaycan'a geldi.


FUZULİ HAVALİMANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ortak açılış yaptığı Fuzuli Havalimanı'nın yapımı 8 ayda tamamlandı. 14 Ocak 2021 yılında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından temeli atılan havalimanı 8 ay gibi kısa bir sürede kullanıma hazır hale geldi. Fuzuli Havalimanı'nın ilk test uçuşu ise 22 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

SON TEKNOLOJİ İLE DONATILDI

8 ay gibi kısa bir sürede yapılmasına rağmen son teknoloji ile donatılan Fuzuli Havalimanı, 3 bin metre uzunluğunda, 60 metre genişliğine sahip olup, havalimanı terminali ise 200 yolcuya hizmet verecek şekilde dizayn edildi. Jet, Kargo ve Yük uçakları dahil bütün geniş gövdeli uçakların rahatlıkla iniş, kalkış yapabileceği açıklanan Fuzuli Havalimanı Azerbaycan'ın batıya açılan kapısı olarak görülüyor.


KARABAĞ'IN İLK MODERN HAVALİMANI

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov'un 16 Ekim günü imzaladığı karar ile, Fuzuli Havalimanı'na uluslararası havalimanı statüsü verilmişti. Bu duyurudan sonra, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havalimanını FZL kodu ile uluslararası havalimanları listesi bünyesine aktardı.

TURİZM VE TİCARET GELİRLERİ ARTACAK

Fuzuli Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte bölgenin hem turizm hem de ticaret açısından kalkınacağı düşünülürken, havalimanının Şuşa'ya 100, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye ise 300 kilometre uzaklıkta yer aldığı açıklandı.


İLHAM ALİYEV TALİMATI VERMİŞ

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, inşaat süresi boyunca sık sık bölgeye geldiğini, çalışanlara bu yıl içinde bitmesi için sürekli motivasyon verdiğini belirtirken açıklamalarına şu şekilde devam etti; Havalimanı inşaatı bu yıl başladı. O zaman demiştim ki Fuzuli Uluslararası Havalimanı bu yıl açılacak. Belki de dünyada hiçbir havalimanı bu hızla inşa edilmemiştir. Pist hazır. Son hazırlıklar yapılıyor. Bu havalimanı Karabağ'ın hava kapısıdır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal