Başkan Erdoğan Asgari Ücreti Açıkladı!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün 4. son toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Erdoğan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücreti açıkladı.

16.12.2021-14:29 - (Son Güncelleme: 16.12.2021-16:50)

Milyonların gözü açıklanacak olan asgari ücrette! Bugün yapılan asgari ücret görüşmelerinin 4. son toplantısı gerçekleşti. Kararın ardından Erdoğan’ın saat 15.00’de açıklayacağı bildirilmişti...

ASGARİ ÜCRET 2022 BELLİ OLDU 4 BİN 250 TL

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Asgari ücretin en alt rakamın 4 bin 250 lira olduğunu açıkladı. Asgari ücrette yapılan artış yüzde 50 seviyesinde meydana geldi.

2022 yılında asgari ücret zammını açıklaması için gözler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çevrildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammı için şu ifadelerini kullandı: ‘Kimse ne işveren ne de işçi üzerinden herhangi bir spekülasyona girmemelidir. Bunların da istismarını yapmamalıdır. Yok geçmişte dolar şuydu, hesabı dolar üzerinden yaklaşmak doğru değildir. Sizin geçmişinizde siz TL'nin olduğu bir ülkede siz bu insanları dolarla mı, euro ile mi çalıştırıyordunuz bu insanları. Türk Liramızı kimseye yedirmeyeceğiz. Bazı sıkıntılarımız var bunları aşacağız.’ 

ASGARİ ÜCRETTE VERGİ KALDIRILDI

Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada, gelir ve damga vergisi kaldırılacağını duyurdu. Erdoğan, 'Asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldırdık. Bununla işvereni 450 TL yükten kurtardık.’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal