Milyonların Gözü Bu Haberde: Herkesin Merakla Beklediği Asgari Ücret Bugün Açıklanacak!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün 4. son toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Erdoğan, asgari ücret kararını saat 15.00'de açıklayacağı bildirildi.

14.12.2021-16:15 - (Son Güncelleme: 16.12.2021-14:24)

Milyonların gözü açıklanacak olan asgari ücrette! Bugün yapılan asgari ücret görüşmelerinin 4. son toplantısı gerçekleşti. Kararın ardından Erdoğan’ın saat 15.00’de açıklayacağı bildirildi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2022 yılında asgari ücrete yönelik yapılacak zamlar belirlenirken Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün 4. son toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirecek. İşte detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2022 yılında asgari ücrete yönelik yapılacak zamlar belirlenirken, vergi indirimi ve prim desteği çalışmaları tamamlandı. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı konusu milyonlarca vatandaşın merak konusu olmaya devam ediyor.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan asgari ücret tespit komisyonunun 2022 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları bir taraftan devam ederken tüm Türkiye komisyondan gelecek haberi bekliyor. Komisyonun bu hafta içinde dördüncü ve son toplantısını yaparak kararını açıklanması hedefleniyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrette yüksek zam sözü verirken vatandaşların 2022 yılında uygulanacak olan zamma yönelik artış beklentisi yüzde 40’ı geçti. Başkan Erdoğan, asgari ücretin yükselmesi için vergi indirimlerine gidilmesini talimatını verirken prim desteği ile birlikte net asgari ücretin 4 bin lirayı geçmesi öngörülüyor. 

BAŞKAN ERDOĞAN PAYLAŞACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022 yılında asgari ücrete yapılacak olan zamlara ilişkin son görüşmeleri Başkan Recep Tayyip Erdoğan'la paylaşması bekleniyor.

Bununla birlikte AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da asgari ücrete yapılan zamların belli olup olmadığıyla ilgili açıklamada bulundu. Kurtulmuş, ‘Çalışma Bakanlığımız asgari ücret 2022 zammı konusundaki beklentileri tespit etti. İşçi sendikalarının beklentileri geldi masaya. 2022 yılı maaşları için hakkaniyetin teslim edildiği bir asgari ücret tespiti olacaktır. Şu aşamada rakam söylemek doğru olmaz. Müzakere devam ediyor.’ ifadelerine yer verdi.

BİR BÖLÜMÜNÜ HAZİNE ÜSTLENECEK

Devlet hazinesine maliyet yaratan unsurların olduğunun söylenmesi üzerine uzlaşılan rakamın, ağır işlerde çalışan asgari ücretli için 3 bin 576 lira olduğu ifade edildi. Yapılan görüşmelerde SGK işçi priminin 5 puanlık bölümünü Hazine’nin üstleneceği belirtildi.

SON TOPLANTI 11.00'DA

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. son toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün saat 11’de gerçekleşeceği bildirildi. Toplantıda asgari ücretin yükselmesi için indirim yapılmasını ve asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını talep edecek. 

3 BİN 500 LİRANIN ALTI OLMAYACAK

Akansel Koç, işçiyi, TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranına ezdirmeyeceklerini tekrarlayarak ‘Enflasyona karşı koruyacağız. Bunun üzerine neler yapabiliriz? Onların çalışmalarını yapıyoruz. SGK işçi desteği, Asgari Geçim İndirimi, vergi diliminin düzeltilmesi. Enflasyona karşı koruyacağız demek zaten 3 bin 500 liranın altı olmayacak demek’ dedi. Akansel Koç, ‘Ülke bizim ülkemiz. İşçi, işveren, hükümet hep birlikte ne yapabilirsek onun çalışmalarını yapıyoruz’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal