Sancaktepe'de Derenin Beyaz Renge Bürünmesi Paniğe Neden Oldu!

İstanbul’da bulunan bir dereden akan suyun beyaz renge büründüğünü görenleri tedirgin etti. Suya karışan beyaz maddenin fabrikanın tankerinden sızan lateksten kaynaklandığı öğrenildi.

14.12.2021-15:37 - (Son Güncelleme: 14.12.2021-16:58) Sancaktepe'de Derenin Beyaz Renge Bürünmesi Paniğe Neden Oldu!

İstanbul Sancaktepe’de bulunan bir dereden akan suya beyaz madde karıştığı görüldü. Maddenin, akan suyu beyaz renge dönüştüğünü gören vatandaşlar tedirgin oldu. Deredeki suyun beyaz olduğunu fark eden bir vatandaş ise, cep telefonu kamerası ile beyaz suyu görüntüledi. 

Bir dereden akan suyun beyaz renge büründüğünü görenleri tedirgin etti. Suya karışan beyaz maddenin fabrikanın tankerinden sızan lateksten kaynaklandığı öne sürüldü. Konuyla ilgili Sancaktepe Belediyesi açıklama yaptı. 

BALON FABRİKASI SEBEP OLDU

Deredeki suyun beyaz olmasından tedirgin olan vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen ekipler ise dereye karışan beyaz madde üzerine inceleme gerçekleştirdi. Ekipler tarafından yapılan inceleme sonucunda bir balon fabrikasında lateks maddesinin bulunduğu tankerde sızma olduğu öğrenildi. Öte yandan tankerden sızan maddenin dereye akması sonucu beyaz renk verdiği ve maddenin tehlike arz etmediği belirtildi. Sancaktepe Belediyesi o fabrikaya 15 gün kapama cezası verdi. 

VATANDAŞLAR DURUMDAN ŞİKAYETÇİ

Yoldan geçerken deredeki suyun beyaz renge büründüğüne tanık olan Arda Yıldız, ‘Ben sabah buradan giderken gördüm. Arkadaki fabrikadan akmış muhtemelen. Muhtemelen konfeksiyon fabrikası. Kumaşları boyadıkları madde akmış galiba o tarz bir şeye benziyor sızıntı. Ben geldiğimde ekipler yıkıyordu. Şu anda da halen yıkama çalışmaları devam ediyor. İhmalkarlığın sonucu böyle bir şey olmuş. Şu anda da pis kokuyor. Böyle çevreyi kirletmeleri pek hoş değil’ şeklinde konuştu.

O FABRİKAYA 15 GÜN KAPAMA CEZASI VERİLDİ

Sancaktepe Belediyesi’ de bir balon fabrikasında lateks maddesinin bulunduğu tankerde sızma yaptığı ve bu nedenle suyun beyaza döndüğü konuyla ilgili yaptıkları yazılı açıklamada, ‘Fabrikada bulunan 20 ton lateks kimyasal maddesinin 10 tonu gerekli tedbirler alınmadığı için dereye aktı. Daha sonra belediyeye bağlı çevre koruma müdürlüğü tutanak tuttuğu firmaya 15 gün kapama cezası verdi. Bu tutanaklar il çevre müdürlüğü ve valiliğe gönderildi. Valilik ve İSKİ ekipleri olay yerine intikal ederek akan maddeden numune aldılar. Belediye 15 gün içerisinde firmadan ızgara, set ve kör kuyu yapımı talep etti. Eğer bu istekler yapılmaz ise kapama cezasının devam edileceği belirtildi. İSKİ ekipleri şu anda çalışıyor ve firma belediyenin kesmiş olduğu ceza dolayısıyla faaliyetlerine 15 gün süreyle ara verdi’ ifadelerine yer verildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal