Banka sicili bozuk olana kredi verilir mi? Sicili bozuk olana kredi veren bankalar ve şartları 2022

Banka sicili bozuk olan vatandaşlara bankalar genellikle kredi vermezler. Ama bazı bankalar sicili bozuk olan vatandaşlara da kredi vermektedir. Sicili bozuk olan vatandaşlar ise kredi alabilecekleri bankaları araştırmaya başladı. Peki Sicili bozuk olan kişiye kredi veren bankalar hangileridir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

03.04.2022-00:38 - (Son Güncelleme: 03.04.2022-00:38) Banka sicili bozuk olana kredi verilir mi? Sicili bozuk olana kredi veren bankalar ve şartları 2022

Banka sicili bozuk olan vatandaşlara bankalar genellikle kredi vermezler. Ama bazı bankalar sicili bozuk olan kişilere de kredi vermektedir. Sicili bozuk olan kişiler bankalardan kredi çekerken zorlandıkları için nasıl kredi çekebileceklerini araştırmaya başladı. Genellikle bankalar, avukatlar ya da yöneticiler sicili bozuk olup kara listeye giren kişilerin kredi çekemeyeceklerini söyleseler de bazı finans kuruluşları ya da ikrazatçılardan kredi çekilebilir. Banka sicili bozuk olanlar Bazı finans kuruluşlarından ya da ikrazatçılardan sorunsuz bir şekilde 20 bin ile 30 bin arası kredi çekebilirler. 

Hangi bankalar sicili bozuk olan kişilere kredi vermektedir?

Banka sicili bozuk olan kişilere bankalar kredi vermek istemeyecektir ama özellikle son zamanlarda kredi faiz oranları yükseldiği için bankaların işlem hacmi büyük derecede etkilediği için bazı bankalar kötü sicile sahip olan kişilere de kredi vermektedir. Bankalar kredi vermek için Kredi Kayıt Bürosu (KKB) ve kredi notu politikalarını yeniden düzenlerken KKB, kredi puanını 3 ay boyunca güncellemektedir. Müşteri puanı ise 6 ayda bir banka ekranında güncellenir. Kredi puanı bu dönemde yükselen bir grafikte ise siciliniz bozuk olsa bile kredi alabilirsiniz. Kredi puanı arttığı sürece banka gözünde yükselerek daha kolay kredi alabilirsiniz. Sicili kötü olan kişilere şu bankalar kredi vermektedir:

-AktifBank

-N Kolay Kredi

-QNB Finansbank

-Enpara.com

-TEB ve CEPTETEB

-Garanti BBVA

-Denizbank

-YapıKredi

-Akbank

-ING Bank

-Ptt Kredileri

Hangi bankalar sicili bozuk olan kişilere kredi vermektedir

Kara listede olan kişiler kredi çekebilir mi?

Bankalar kredi borçlarını zamanında ödemeyenleri kara listeye almaktadır. Günümüzde tüm bankalar aynı sistemi kullandığı için kara listeye alınan kişilere hiçbir banka kolay kolay kredi vermez. Ancak Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank pandemi döneminde kara listeye alınan kişilere kredi vermekteydi ama şuan bazı başvurular reddedilmektedir. Son dönemde yapılan açıklamalara göre Hazine Destek Kredisi yardımının pandemi dönemini en az hasarla ekonomiyi aşmak için üç devlet bankasının ortak çalışması sonucunda Temel İhtiyaç Kredisi Yardım Paketi açıklandı.

Kara listeden nasıl çıkılır?

Findeks, Merkez Bankası ve KKB kayıtlarında bankanın kredi notu zayıf olduğu için çoğu banka kredi, kredi kartı, ev kredisi, tüketici kredisi gibi krediler başvuru yapan kara listede olan kişilerin başvurularını kabul etmez. Kişilerin kredi alabilmeleri için öncelikle kredi borçlarını ödemeleri gerekmektedir. Borcu devam eden ve icra takibin devam etmesi durumunda kara listeden çıkamaz. 

Temel ihtiyaç kredisine nasıl başvurulur?

Ziraat Bankası, Haklbank ve Vakıfbank tarafından düşük gelirli ailelerin pandemiden etkilenmemesi için Temel İhtiyaç Kredisi vermektedir. 1 Nisan tarihinde başlayan başvurular hala devam etmektedir. 5 bin, 7 bin 500 ve 10 bin TL kredi yardımları ve ilk 6 ay vatandaş yardımları ücretsiz olarak yapılmaktadır. Temel İhtiyaç Kredisine başvurular mobil bankacılık üzerinden veya SMS yoluyla yapılmaktadır. Kredi başvurusu onaylanan kişilerin parası hesabına aktarılır. kredi başvurusu onaylanmayan kişiler ise tekrardan başvuru yapabilir. 

Sicili bozuk olan kişilere Temel İhtiyaç Kredisi veriliyor mu?

Bankalardan kredi çeken kişiler düzenli olarak borçlarını ödemez ise kredi notları düşer ama ödemeyi yaptığınız an kredi notunuz düzelir. Bu aşamada bulunan kişilere bankalar kredi verebilir. Yakın bir zamanda yapılan banka değişikliği ile sicili bozuk olan kişilere af getirildi. Sicil affını kullanmak isteyen kişiler bankalarıyla görüşerek sicil affı yapıp yapmadığını sorabilir.

Sicili bozuk olan kişilere Temel İhtiyaç Kredisi veriliyor mu

CEBTETEB sicili bozuk olan kişilere kredi veriyor mu?

Dijital bir banka olan CEBTETEB, TEB bankası tarafından kurulmuştur. CEBTETEB sicili bozuk olan kişilere kredi imkanı sunmaktadır. CEBTETEB'den kredi almak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bunlar:

-Takipte olan bir borcun bulunmaması gerekir,

-Takipte olan borç varsa bile kapanmış olmalıdır,

-Kredi kartı borcu gecikmiş ise ödenmelidir,

-Banka talep ederse gelir belgesi sunulmalıdır.

-Kefil bulunması onay şartını arttırır.

Bu şartlardan en az birini taşıyan kişilerin kredi alma şansları oldukça yüksektir. 

ICBS sicili bozuk olan kişilere kredi veriyor mu?

Türkiye'de yeni hizmete giren lider bankalardan birisi olan ICBS yeni banka hesabı ve kredi başvurularında daha esnektir. Faiz oranlarında iyi olan ICBS yüzde 1,19 faiz oranıyla 48 ay vade ile 50 bin TL kredi vermektedir. 

N Kolay sicili bozuk kişilere kredi veriyor mu?

Aktif Bank tarafında kurulmuş olan N Kolay bir dijital bankadır. N Kolay sicili bozuk olan kişilere de kredi vermektedir. Ancak bu banka kredi notu düşük olan kişilere yüksek faiz oranları ile kredi vermektedir. 

Enpara sicili bozuk kişilere kredi veriyor mu?

Dijital bir banka olan Enpara sicili bozuk olan kişilere kredi vermektedir.

En kolay kredi veren bankalar hangileri?

-Akbank 

-Garanti BBVA

-N Kolay Kredi

-QNB Finansbank

-Enpara

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal