Bakanlıktan yapılan açıklama heyecanlandırdı: Nisan 2024 yaşlı ve engelli maaşı ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, binlerce yaşlı ve engelli vatandaşın heyecanla beklediği yaşlı ve engelli maaşı hakkında müjdeli haberi verdi. Bakan Göktaş’ın açıklaması sonrasında Nisan 2024 yaşlı ve engelli maaşı ne zaman yatacak? sorusu araştırılmaya başlandı. İşte detaylar…

05.04.2024-17:06 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-17:06)

Nisan ayı ile beraber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı sosyal yardım ödemelerinin ne zaman hesaplarda olacağı sorusu gündemi meşgul etmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı ve engelli maaşlarının yatırılacağı tarih konusunda vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Peki Yaşlı ve engelli aylığı yattı mı? 2024 yaşlı ve engelli maaşı ne zaman yatacak?

Nisan 2024 yaşlı ve engelli maaşı ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, nisan ayında 2,6 milyar lira yaşlı aylığı ve 2,2 milyar lira engelli aylığı olmak üzere toplamda 4,8 milyar liranın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını duyurdu. Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini vurguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklama heyecanlandırdı: Nisan 2024 yaşlı ve engelli maaşı ne zaman yatacak?

Toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda destek sağladıklarını belirten Göktaş, "Bu kapsamda nisan ayında 4,8 milyar lira tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu doğrultuda, Nisan ayı yaşlı ve engelli maaşı ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığı bildirildi.

Yaşlı ve engelli maaşı ne kadar?

2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde engelli aylığı ödemelerinde yapılan düzenlemelerle birlikte, yüzde 40-69 arasında engel oranına sahip bireylere 2 bin 797,81 lira, yüzde 70 ve üzerinde engel oranına sahip olanlara ise 4 bin 196,70 lira ödeme yapılacak. Bunun yanı sıra, 18 yaş altı engellilere de 2 bin 797,81 lira destek sağlanacak.

Engelli maaşlarının yılda iki kez zamlandığı göz önüne alındığında, Temmuz-Aralık döneminde ödemelerin yeniden gözden geçirilerek güncelleneceği belirtiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal