Bakan Şimşek’ten kritik kredi açıklaması: ‘İlave tedbirler aldık’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi faizleri ve diğer konularla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz kredi politikasında kaynağın üretime gitmesinden yanayız. Bunun için tedbirler aldık, gerekirse ilave tedbirler alacağız" diye konuştu.

17.03.2024-16:14 - (Son Güncelleme: 17.03.2024-16:14)

Kanal7’nin canlı yayınına konuk olarak katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, attıkları adımlarla ilgili gelen sorulara yanıt verdi. Bakan Şimşek, krediler konusunda , "Biz kredi politikasında kaynağın üretime gitmesinden yanayız. Bunun için tedbirler aldık, gerekirse ilave tedbirler alacağız"  diye konuştu.

‘İlave tedbirler aldık’

Haber7’nin yer verdiğine göre; Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Bakan Şimşek’ten kritik kredi açıklaması: ‘İlave tedbirler aldık’

"Verimliliği artırmamız gerekiyor. Çok kapsamlı bir yapısal reformlar var. Çok ciddi bir şekilde takvime bağlanmış eylem planımız var. Program nerede diyenler bir zahmet okusunlar. Oturup kimse ben olsam bunu böyle düzeltirim şeklinde geri dönüş yapmıyor. Yatırım ortamını iyileştirecek yüzlerce eylem var. Bunlar takvime bağlanmış durumda. Bizim programının temeli sağlam. Bu programın cumhurbaşkanımız sahiplendi. Temeli sağlam bir program. Biz kredi politikasında kaynağın üretime gitmesinden yanayız. Bunun için tedbirler aldık, gerekirse ilave tedbirler alacağız"

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal