1 milyon vatandaş için erken emeklilik fırsatı: Bakan Işıkhan detayları açıkladı

Bağ-Kur’a bağlı olarak çalışan esnaflar için erken emeklilik fırsatı ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yapılacak yeni düzenleme ile emeklilik yaşının erkeklerde 60’a, kadınlarda ise 58’e düşeceğini belirtti. İşte detaylar…

17.03.2024-11:26 - (Son Güncelleme: 17.03.2024-12:21)

Milyonlarca emekli için maaş ve bayram ikramiyesinin ardından emekli olma arifesindeki vatandaşlar için de yeni bir düzenleme yapılacağı öğrenildi. Geçen yıl gündeme getirilen Bağ-Kur prim eşitleme konusunda yeni adımlar atılmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yapılacak yeni düzenleme ile emeklilik yaşının erkeklerde 60’a, kadınlarda ise 58’e düşeceğini belirtti.

1 milyon kişi için erken emeklilik fırsatı doğdu

Emeklilik sistemindeki yeni düzenleme ile birlikte, 1 milyon kişinin erken emeklilik hayali gerçek olabilir. Geçtiğimiz yıl duyurulan Bağ-Kur prim eşitlemesi için somut adımlar atılmaya devam ediyor. A Haber'in haberine göre, eğer reform tüm süreleri kapsarsa, 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olan ve düzenlemeden etkilenecek Bağ-Kur'lu erkekler 60, kadınlar ise 58 yaşında emekli olabilecekler.

1 milyon vatandaş için erken emeklilik fırsatı: Bakan Işıkhan detayları açıkladı

Bağ-Kur’dan SSK’ya geçenler dikkat

Son 3,5 yıl içinde Bağ-Kur'dan SSK'ya geçiş yapanlar, 7200 gün prim tamamladıklarında Bağ-Kur kapsamında emeklilik hakkı elde edecekler. Peki, kimler bu düzenlemeden faydalanabilecek? Bakkal, kasap, berber, kuaför, ayakkabı tamircisi gibi küçük işletmeler ile 10 veya daha az çalışanı olan iş yerleri, erken emeklilik imkanından yararlanabilecek. Ayrıca, bu düzenleme orta vadede hayata geçirilmeyi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, esnafın prim gün sayısının düşürülmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü vurgulamıştı.

Biz talimatlarımızı aldık

Bakan Işıkhan, konuya ilişkin olarak daha önce şunları söylemişti:

"Bakanlık olarak bu konuda bazı değişkenlerimiz olacak. Çalışmalarımıza başladık. Burada 5 yıl kazanıyorlar aslında, 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanımış oluyoruz. Biz talimatlarımızı aldık."

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal