ASELSAN tarafından seri üretime sokuldu: TSK’nın ‘Keskin Gözü’ devreye girdi

ASELSAN, Türkiye’nin sahadaki keskin gözünü seri üretime soktu. İHA ve SİHA’ların kabiliyetini artıran sistem, yakın zamanda ihraç edilmeye başlanacak. İşte detaylar…

17.03.2024-11:04 - (Son Güncelleme: 17.03.2024-11:04)

Barış Pınarı Harekatı sırasında Türkiye, çok sayıda ülkeden ambargo yemek durumunda kalmıştı. Ancak yerli teknolojisine güvenen Türkiye, ASELSAN öncülüğünde kendi askeri teknolojilerini üretmeye ve hatta ihraç etmeye başladı. 

TSK’nın ‘Keskin Gözü’ devreye girdi

CNN Türk’te yer verilen habere göre; ASELSAN, ASELFLIR-500 adını verdiği ileri teknoloji elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sisteminin geliştirilmesine öncülük etti. Bu sistemin geliştirilmesinde ASELSAN mühendislerinin çalışmaları kısa sürede sonuç verdi. Artık, milli imkanlarla geliştirilen keskin göz, İHA ve SİHA'larda aktif olarak kullanılmaya başlandı.

ASELSAN tarafından seri üretime sokuldu: TSK’nın ‘Keskin Gözü’ devreye girdi

TSK'nın ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanan bu sistem, mart ayı başında seri üretim aşamasına geçti. ASELSAN'ın Akyurt'taki üretim tesislerinde üretilen sistem, İHA, SİHA, helikopterler ve uçaklar gibi tüm hava platformlarında kullanılacak.

ASELFLIR-500, yüksek görüntüleme kabiliyetine sahip olmasının yanı sıra çoklu hedef takibi yapabilme özelliğiyle de dikkat çekiyor. Bu sistem, aynı anda keşif, gözetleme ve hedefleme görevlerini yerine getirebiliyor. Uluslararası arenada lider konuma ulaşması beklenen bu sistem için farklı ülkelerle ihracat görüşmeleri devam ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal