Dünyanın girişimcilik merkezi olacak: Atatürk Havalimanı terminal binaları dönüştürülüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan Terminal İstanbul Projesi kapsamında, Atatürk Havalimanı’ndaki terminal binaları, dünyanın en büyük girişimcilik merkezine dönüştürülecek.

17.03.2024-10:49 - (Son Güncelleme: 17.03.2024-10:49)

Terminal İstanbul Projesi’nin hayata geçirilmesiyle beraber Atatürk Havalimanı’ndaki terminal binalarının girişimcilik merkezine dönüştürüleceği öğrenildi. Türkiye Yüzyılı’nın önemli parçalarından birisi olması beklenen projenin  yakında hayata geçmesi bekleniyor.

Atatürk Havalimanı terminal binaları dönüştürülüyor

TRT Haber’in yer verdiğine göre; Terminal İstanbul, yeni girişimcilerin yetişeceği bir "girişimci fabrikası" olarak nitelendiriliyor. Bu merkez, Türkiye'nin teknoloji geliştirme alanındaki iddiasının somutlaştığı ve başarıya ulaştığı bir merkez haline gelecek.

Terminal İstanbul, dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezi olma hedefiyle yola çıkıyor. 138 bin 600 metrekarelik bir alanda kurulacak olan bu merkez, 2 bin teknoloji firması girişimcisine hizmet verecek. Ayrıca, her yıl onlarca etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Dünyanın girişimcilik merkezi olacak: Atatürk Havalimanı terminal binaları dönüştürülüyor

Bu teknoloji merkezi bünyesinde, Türkiye'nin en büyük teknoparkı kurulacak. Teknopark, modern çalışma ofisleri, kuluçka merkezleri, hızlandırıcı programlar, ortak çalışma alanları ve AR-GE laboratuvarları gibi yenilikçi projelerin geliştirilmesini hızlandıracak yapılarla donatılacak.

Küresel şirketler ve fonlar bulunacak

Terminal İstanbul, küresel teknoloji şirketleri ve yatırım fonlarıyla girişimlerin bir araya geldiği yeni bir merkez olacak. Burada, girişimcilik sadece iş dünyasıyla değil, aynı zamanda toplumla da ilişkilendirilecek çalışmalar yapılacak.

Terminal İstanbul'un içinde özellikle gençlerin gelişimine katkı sağlayacak Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Bilim Merkezleri, Yazılım Okulları ve Çocuk Üniversitesi yer alacak. Şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına yeni bir soluk getirecek olan Terminal İstanbul'da, 2 bin 700 metrekarelik alana sahip Deneyap Teknoloji Atölyeleri, ortaokul ve lise düzeyindeki özel yetenekli öğrencilere yaparak öğrenme ve takım çalışması temelli eğitimler sunacak. 31 bin metrekarelik alanda konumlanacak Türkiye'nin en büyük Bilim Merkezi, yılda 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayarak 7'den 77'ye herkesin bilimle buluşmasını sağlayacak. Ayrıca, 3 bin 200 metrekarelik alana sahip Yazılım Okulları, 18 yaşından büyük gençlere ücretsiz yeni nesil yazılım eğitimi sunacak.

Çocuk Üniversitesi ise her yıl 10-13 yaş arasındaki bin çocuğa bilim ve teknoloji alanında teorik bilgileri deneyimleyerek öğrenme fırsatı sunacak 2 bin 700 metrekarelik bir eğitim ortamı oluşturacak. Terminal İstanbul'un hemen yanında yer alan Millet Bahçesi ile birlikte, bu alan yeni bir yaşam merkezi olarak bilim ve toplumun buluşma noktası olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal