Bakan Selçuk: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na İlave Kaynak Gönderilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ilave 2 periyodik pay yollayacaklarını duyurdu.

17.04.2020-12:29 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-12:24) Bakan Selçuk: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na İlave Kaynak Gönderilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ilave 2 periyodik pay yollayacaklarını duyurdu.

Bakan Selçuk, konuyla alakalı yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ek iki periyodik pay daha göndereceğiz. Aldığımız bu kararla birlikte, 352 milyon 880 bin 238 TL tutarındaki kaynak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarılacak.” şeklinde konuştu.

Bahsedilen fonun, coronavirüs salgınından etkilenen vatandaşların gereksinimleri için kullanılacağını da aktaran Selçuk; “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının mali imkânlarını güçlendirerek, aktarılan bu kaynakla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına hızlı ve etkin bir şekilde yanıt verebileceğiz.” diye konuştu.

Bakan Selçuk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına düzenli olarak her ay gönderilen fon tutarının en son 24 Mart 2020 tarihinde, 135 milyon TL'den 180 milyon TL'ye çıkarıldığını da anımsattı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her şehir ile ilçede olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına, sosyal destek çalışmalarını yapabilmeleri için her ay düzenli bir şekilde “periyodik pay” ismi altında kaynak aktarımı yapıyor.

Periyodik paylar belirkeniken güncel nüfus, kişi başına gayri safi yurtiçi hasıla, etkin hane dosyası bnezeri 8 belirtke kullanılarak payların dağıtımında adil bir yol takip ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal