Bakan Kurum Meclis’te müjdeyi verdi: 3 bin 297 genç istihdam edilecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gençlere istihdam müjdesini verdi. Bakan Kurum açıklamasında genç istihdam seferberliği başlattıklarını vurgulayarak, ‘’3 bin 297 personel istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık, alım işlemlerimizi başlatıyoruz" dedi. İşte detaylar...

10.11.2022-09:12 - (Son Güncelleme: 10.11.2022-17:12) Bakan Kurum Meclis’te müjdeyi verdi: 3 bin 297 genç istihdam edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu. Açıklamasında genç istihdam seferberliği başlattıklarını vurgulayan Bakan Kurum, ‘’3 bin 297 personel istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık, alım işlemlerimizi başlatıyoruz" dedi. 

Gençlere istihdam müjdesi

Anadolu Ajansı’nın yer verdiği habere göre; Bakan Kurum, Plan Bütçe komisyonunda açıklamalarda bulundu. Kurum, komisyonda, sosyal konut projelerinde gelinen son noktayı da paylaştı.

Bakan Kurum Genç İstihdam

Bu yıl sonuna kadar, 60 bin konutu tamamlayacaklarını söyleyen Kurum, "Ailelerimizin 2023'e yeni yuvalarında girmelerinin mutluluğunu yaşayacağız. Tüm kura çekimlerimizi 5 ay içerisinde, 2023 Mart ayına kadar tüm illerimizde tamamlayacağız. En geç 2 yıl içerisinde ilk 250 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" diye konuştu.

Bütçede gençlere de istihdam müjdesi veren Bakan Kurum, müjdeyi, "Çeşitli branşlarda toplam 3 bin 297 personel istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık, alım işlemlerimizi başlatıyoruz" sözleriyle duyurdu.

Afete dirençsiz olan yapı kalmayacak

Bakan Kurum, bütçe sunumunda deprem riskine karşı yapılan hazırlıkları da paylaştı.

"Kentsel dönüşümle beraber yapı denetim sistemimizin etkin ve sağlıklı yürütülmesi ülkemizi depreme hazırlama noktasında çok hayatidir. 2035 yılına kadar ülkemizde afetlere dirençsiz tek bir sağlıksız yapı, tek bir çöküntü alanı bırakmayacağız."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal