Bakan Kurum flamingolar için ‘can suyu’ talimatını verdi! Tuz Gölü’ndeki flamingolar için 4 kilometrelik su hattı yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, flamingolar için ‘can suyu’ talimatını verdi. Bakan Kurum, Tuz Gölü’ndeki flamingolar için 4 kilometrelik su hattı yapılacağını açıkladı. İşte detaylar...

07.08.2022-12:02 - (Son Güncelleme: 07.08.2022-12:02)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tuz Gölü’nde gerçekleşen flamingo ölümlerinin ömüne geçmek amacıyla bir dizi önlem alacaklarını açıkladı. İklim değişikliğine bağlı olarak Tuz Gölü ve çevresinde yaşanan kuraklık sebebiyle flamingolara 4 kilometrelik ‘can suyu’ su hattı yapılacağını söyledi. 

Bakan Kurum flamingolar için ‘can suyu’ talimatını verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bilim insanlarından da görüş alarak Tuz Gölü’ne yakın olan Gölyazı Mahallesi’ndeki bir su kaynağından  4 kilometrelik borular döşeyerek flamingolara can suyu aktarımına başladı.

Bakan Kurum flamingo

Flamingo neslinin devamı için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Bakan Kurum, ‘’’Kuraklığın etkisindeki Tuz Gölü’nde bulunan flamingolara tankerlerle su taşıyoruz. Bu hassasiyetimizin devamı olarak kalıcı bir çözüm için yeni bir adım daha attık. Gölyazı Mahallesi’nden, 4 kilometrelik bir boru hattı döşeyerek kuşların kreş alanına kesintisiz su aktarımına başladık. Yaptığımız çalışmalarla tek bir yavruyu bile kaybetmemek için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah bu çözümle Tuz Gölü flamingo cenneti olmaya devam edecek.’’ dedi.

Bakan Kurum flamingo

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tuz Gölü’ndeki söz konusu çalışmalara katkı sağladıkları için Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve boruların Gölyazı Mahallesi’nden Tuz Gölü’ne ulaşması için destek veren Cihanbeyli Belediye Başkanlığına da çabaları için ayrı ayrı teşekkür etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal