Bakan Kurum Esenler’de konuştu: Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesine imza attık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Esenler Kentsel Dönüşüm projesi açılış töreninde konuştu. Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesine imza attıklarını söyleyen Bakan Kurum, projenin ilk anahtarlarını teslim ettiklerini söyledi. İşte detaylar...

20.08.2022-10:29 - (Son Güncelleme: 20.08.2022-10:29) Bakan Kurum Esenler’de konuştu: Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesine imza attık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı İstanbul Esenler’de 60 bin konutluk dev kentsel dönüşüm projesi açılışında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesine imza attıklarını söyledi. Tarihi bir dönemden geçtiklerinin altını çizen Bakan Kurum, Esenler projesinin ilk anahtarlarını teslim ettiklerini ifade etti.

İlk anahtarlar teslim edildi

Esenler’de yükselen 60 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının tamamlandığını söyleyen Kurum, ‘’60 bin konutluk, dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarları teslim ediyoruz.  Yeni 2030 yuvamız, işyerlerimiz; ülkemiz için, milletimiz için, İstanbul’umuz için; hayırlı uğurlu olsun’’ ifadelerini kullandı. 

Bakan Kurum Esenler

350 bin konut ile hizmetimiz devam edecek

Bakan Kurum konut projelerinin devamının geleceğini söyleyerek ‘’Medeniyetimizin yeşil hassasiyetine sadık kalarak yaptığımız millet bahçelerimizle; aslına uygun olarak yenilediğimiz tarihi kent meydanlarımızla; 140 bini İstanbul’da olmak üzere, sahada devam eden 350 bin konutun inşasıyla; ülkemize hizmet ediyoruz’’ diyen Bakan Kurum, ‘’Bugün de 94’te başlayan kutlu yolculuğun en kıymetli adımlarından birini atıyoruz. Esenler’de tam 60 bin konutluk dev projemizde inşasına başladığımız TOKİ Başkanlığımızla 4 bin 941 konutun 2 bin 30’unu kardeşlerimize teslim ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum Eylül ayını işaret etti

Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesi için Eylül ayını işaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘’Eylül ayında da Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini milletimize müjdeleyecek; nasıl 20 yılda 1 milyon 170 bin konut yaptıysak, yeni yirmi yıllarda da inşallah yüzbinlerce konutu milletimize sunacağız. Ve tarihin önünde, Eyüp Sultan Hazretlerinin huzurunda, Cumhurbaşkanımızın yanında milletimize söz veriyoruz. Bu cennet vatana, bu aziz millete, sizlere hizmet etmek boynumuzun borcudur. Allah’ın izniyle; Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 2023’te rekor oylar alarak; Büyük Türkiye yürüyüşüne, milletimiz için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz’’ sözlerine yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal