Bakan Koca, Kovid-19 Risk Haritasında Rengi Değişen İlleri Paylaştı

Sağlık Bakanı Fahretti Koca Twitter hesabı üzerinden Kovid-19 risk haritasında bulunan rengi değişen illeri duyurdu.

08.09.2021-09:39 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-11:17) Bakan Koca, Kovid-19 Risk Haritasında Rengi Değişen İlleri Paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda ''Van ve Erzurum'un, kırmızı kategorisinden turuncu kategorisine, Hakkari, Kırıkkale, Nevşehir ve Çankırı'nın da turuncu kategorisinden orta riskli il (sarı) kategorisine geçtiğini'' paylaştı.


VAN VE NİĞDE DÜŞÜK RİSKLİ İLLER ARASINDA 

Kovid-19 risk haritasında bulunan Van ve Niğde illeri mavi rengine geçerek düşük riske sahip iller arasına girdi. Koca, mavi kategorili iller arasına giren Van ve Niğde illerini tebrik ederek ''Doğu Anadolu’da mavi illerin sayısı artmaya başladı. Van'da ilk doz aşı oranı yüzde 75’in üzerinde. Van’ı kutluyor, örnek alıyoruz. Van, Kovid-19’a karşı ikinci doz aşı oranıyla da örnek olmalı! Niğde, risk haritamızda artık Mavi. İlk doz aşı oranını yüzde 75’in üzerine çıkardı. Kararlılığın şehri Niğde’yi kutluyoruz. Niğde, ikinci doz aşı hızında diğer illere örnek olmalı.'' şeklinde duyurdu.

MARDİN'İ MAVİ İLLER KATEGORİSİNE DAVET ETTİ

Mardin ilinin ise aşılamada yüzde 65 oranının üzerine çıkmasıyla sarı iller arasına girdi. Mardin'i de mavi iller arasında görmek istediğini söyleyen Koca, ''Mardin risk haritasındaki rengini Turuncudan Sarıya çevirdi. Kovid-19’a karşı aşılanma oranı yüzde 65’in üzerinde. Sarıdaki gün sayısı ne kadar azsa o kadar iyi. Mardin’i Mavi iller arasında görmek istiyoruz.'' şeklinde ifade etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal