Son Dakika: Kovid-19 Aşısı Olmayan İşçilere PCR Testi Şartı Geldi!

Kovid-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül itibarıyla iş yeri veya işveren tarafından zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi istenebilecek.

03.09.2021-16:01 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-17:47) Son Dakika: Kovid-19 Aşısı Olmayan İşçilere PCR Testi Şartı Geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklamasında, Kovid-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül itibarıyla iş yeri veya işveren tarafından zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi istenebilecek.

81 İLİN VALİLİKLERİNE GÖNDERİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işverenlerin işçilerinden talep edeceği PCR testi ve işçileri koronavirüs riskleri ve alınacak önlemleri hususunda 81 ilde valiliklere bilgilendirme yazısı gönderdi.

Valiliklere gönderilen yazıda, işverenlerin korona aşısı bitmemiş olan işçilerini yazılı olarak ayrıyeten bilgilendirmesini istedi.

Aşı olmayan işçilerden ise 6 Eylül tarihinden itibaren zorunlu şekilde haftada bir kez olmak üzere PCR testi yaptırmalarının istenebileceği bildirildi.

6 EYLÜL TARİHİNE DİKKAT

Koronavirüs aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül 2021'den başlayarak zorunlu şekilde haftada bir defa olmak üzere PCR testi yaptırmaları işyeri/işveren tarafından talep edilebilecek. İşçilerin sonuçları ise işyeri tarafından kayıt altında tutulabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal