Meksika’da Art Arda Felaketler! Selden Sonra Şimdi de 7,1 Şiddetinde Deprem Yaşandı!

Meksika'da 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntının ardından yetkililer tsunami uyarısında bulunmuştu. Devlet başkanı ise tsunami tehlikesi beklemediklerini aktardı.

08.09.2021-09:36 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-12:09) Meksika’da Art Arda Felaketler! Selden Sonra Şimdi de 7,1 Şiddetinde Deprem Yaşandı!

Dün akşam saatlerinde Meksika’da 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü ise Meksika’nın güneydoğusunda yer alan Acapulco kenti olduğu belirlendi. Deprem sonrası halk büyük bir panik yaşadı. İnsanlar şiddetli yağmur ve fırtınaya rağmen saatlerce sokakta kaldı.

DEPREM SONRASI TSUNAMİ TEHLİKESİ YOK

Meksika’da meydana gelen depremin derinliği ise 10 kilometre olarak ölçüldü. Şiddetli depremin ardından bir kişinin üzerine elektrik direği düşmesi sonucu öldüğü kaydedildi. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, resmi Twitter hesabından deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Obrodor açıklamada ‘Büyük bir hasar olmadı. Bir kişi öldü.  Depremden sonra 73 artçı depremin olduğu kaydedildi. Şuan tsunami riski yok’ dedi. Başkan depremden başkent olan Meksiko’nun da etkilendiğini duyurdu.

DEPREMDEN ÖNCEDE SEL OLMUŞTU 

Meksika'da depremden saatler öncesinde de sel meydana gelmiş ve bir kasabada yer alan nehrin taşmasına neden olmuştu. Sel felaketinde bir hastane tamamen sular altında kalmış ve hastanede koronavirüs tedavisi olan 17 hasta sele kapılmıştı. Sele kapılan hastalar kurtarılamayarak hayatlarını kaybetmişlerdi.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal