Bakan Koca Açıkladı: Yerli Aşıda Son Aşamaya Gelindi

Koronavirüsle mücadelede en etkili yöntem olarak kullanılan kovid-19 aşısı hakkında açıklamalarda bulunan Fahrettin koca, yerli aşıda son aşamaya gelindiğini belirtti.

27.05.2021-09:35 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-10:04) Bakan Koca Açıkladı: Yerli Aşıda Son Aşamaya Gelindi

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Kovid-19 aşısıyla kontrol altına alınan salgında, yerli aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı yeni açıklamada ‘Kullanımının yaklaştığı müjdesini vermek isterim’ dedi.

BU YAZ KORONAVİRÜSTEN KURTULUYORUZ

Herkesin, Bilim Kurulu toplantısı sonrası Fahrettin Koca’nın yapacağı açıklamayı bekliyordu. Yerli aşı hakkında merak edilenleri cevaplayan Sağlık Bakanı, yerli aşı çalışmalarında sona gelindiğini belirtti.

YERLİ AŞIDA SON AŞAMA

‘Faz çalışmaları devam eden üç aşı adayımızdan biri, insan deneylerinin son safhası olan Faz 3 aşamasına gelmiştir. ’diyen Fahrettin Koca, en kısa sürede Faz 3 çalışmalarına başlayacağı haberini verdi.


BAŞARIYLA SONUCA YAKLAŞILDI

Sağlık Bakanı Koca, değerlendirmelerine şu şekilde devam etti:

‘Yerli aşımızla ilgili de son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Faz çalışmaları devam eden üç aşı adayımızdan biri, insan deneylerinin son safhası olan Faz 3 aşamasına gelmiştir. En kısa sürede Faz 3 aşılamaları başlayacaktır. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığımızın liderliğinde yürütülen çalışmalar başarıyla sonuca yaklaşmıştır. Kendi geliştirdiğimiz aşımızın kullanımının da yaklaştığı müjdesini vermek isterim.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal