Bakan Çavuşoğlu'ndan Zengezur koridoru açıklaması: Bir an önce açılmasını istiyoruz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Zengezur Koridoru'nu destekliyoruz ve bir an önce açılmasını istiyoruz” dedi.

27.06.2022-11:35 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-11:51) Bakan Çavuşoğlu'ndan Zengezur koridoru açıklaması: Bir an önce açılmasını istiyoruz!

Bakü'de başlayan Türkiye, Kazakistan ve Azerbaycan arasında yapılan "Üçlü Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan Üçlü Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları Toplantısı’na katılım gerçekleştirmek için Bakü’ye gitti.


Zengezur koridoru

Azerbaycan'ın net zaferiyle sonuçlanan İkinci Karabağ Savaşı'ndan sonra Ermenistan'la yapılan anlaşmada açılması netlik kazanan ve Nahçıvan ile Azerbaycan'ı bağlaması planlanan Zengezur Koridoru'nun açılması konusunda Erivan yönetimi diretmeyi sürdürüyor.

Türkiye ise Azerbaycan'a tam desteğini vurgularken, Zengezur ile ilgili bir flaş açıklama da "Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan Üçlü Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları Toplantısı" için Bakü'ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

Bakan Çavuşoğlu, 'Zengezur Koridoru’nu destekliyoruz ve bir an önce açılmasını istiyoruz' açıklamasında bulundu.

Toplantıda, üçlü ve bölgesel işbirliğinin artırılması ile Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor’un potansiyelinin geliştirilmesi konularının ele alınması düşünülüyor.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal