Bakan Çavuşoğlu duyurdu! İsrail ile yeni bir boyuta geçildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu konuşmasında İsrail ile ilişkilerinin Büyükelçilik seviyesine çıkardıklarını ifade etti. İşte haberin detayları...

23.06.2022-16:56 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-16:56) Bakan Çavuşoğlu duyurdu! İsrail ile yeni bir boyuta geçildi

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye'ye gelen Dışişleri Bakanı Yair Lapid ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu konuya yönelik, görüşmelerde Türkiye ile İsrail arasında başlayan olumlu diyaloğu somut adımlarla birlikte ilerletme kararlılığının teyit edildiğini ifade ederek, "Kısa vadede karşılıklı üst düzey ziyaretleri devam ettireceğiz. Dışişleri Bakanlıklarımız arasında ikili siyasi ve bölgesel istişareler önem taşıyor. Diğer taraftan diplomatik temsil düzeyimizin de büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık." diye söyledi. 


‘’Terör saldırılarına izin vermemiz mümkün değil’’ 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile güvenlik konusunda iş birliği içinde olduklarını aktararak sözlerine şunları da ekledi: 

Söz konusu terör saldırılarına hiçbir şekilde izin vermeyeceklerinin altını çizen Çavuşoğlu, "Ülkemizde İsrail vatandaşlarına yönelik terör tehdidi konusunda Sayın Lapid ile yakın temas halindeydik. Kurumlarımız arasında istihbarat ve bilgi paylaşımı sürekli gerçekleşti, Devlet Başkanı Sayın Herzog da bu hususta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la görüştü. Güvenlik kurumlarımız yakın iş birliği içinde çalışmayı sürdürüyorlar, temas halindeler ve şunu söylemek isterim; bu tür olayların ülkemizde yaşanmasına hiçbir şekilde izin veremeyiz, ülkemiz içinde tür hesaplaşmalara da izin vermeyiz, terör saldırılarına da izin vermemiz mümkün değil. Bu konuda gerekli mesajlar da verilmiştir." dedi. 

‘’İki devletin çözüm ve barış için dikkatli adımlar atması gerek’’

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasında konuya ilişkin, "Biz Türkiye olarak terör saldırılarının hiçbirine hiçbir şekilde izin vermeyiz. Bugün, İsrail ile Filistin meselesi gündemimizdeydi. Özellikle iki devletli çözüm ve barış umudu için herkesin dikkatli adımlar atması gerekiyor" şeklinde konuştu. 


‘’Türk vatandaşları Kudüs’ü İstanbul’dan direkt uçuşla ziyaret edebilir’’ 

Öte yandan düzenlenen basın toplantısında İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid de, "Türk istihbaratı İran'ın komplosunu ortaya çıkardı. Türk hükümetine şükranlarımızı sunuyoruz. Güzel İstanbul'a memleketinizin güzel kumsallarına hayranım. Umarım önümüzdeki günlerde İsrailliler buralara geri dönecektir. Türkiye vatandaşları da Kudüs'ü yakında İstanbul'dan direkt uçuşla ziyaret edebilecekler." diye söyledi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal