Bağırsak tembelliği nedir, neden olur, nasıl giderilir? Bağırsak tembelliğini önlemenin doğal yöntemleri

Halk arasında kabızlık olarak bilinen, bağırsak tembelliği belirtileri ve yol açtığı sonuçlarla yaşam kalitesini olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bağırsak tembelliğini doğal yöntemler ile ortadan kaldırabilirsiniz. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin, günde en az 8 bardak su için, hareketli bir yaşam tarzını benimseyin, öğüt saatlerine dikkat edin.

09.04.2022-10:00 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-10:25)

Bağırsak tembelliği bireyin hayatını olumsuz etkileyerek hayat kalitesini düşürmektedir. Çoğu zaman evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler ile kabızlığın üstesinden gelebilirsiniz. 

Özellikle bağırsak tembelliği yaşadığınız günlerde katı ve kuru yiyecekleri beslenme programınızdan çıkartarak öğünlerinize çorba ile başlamalısınız. Kabızlık ile savaşan yeşil yapraklı sebzeleri, kuru yemişleri, baklagilleri ve tahılları tüketerek bağırsak tembelliğini önleyebilirsiniz.

Günde en az 8 bardak su içmeye özen gösterin bu sayede su dışkıyı yumuşatarak kabızlığı önleyecektir. Sabahları içeceğiniz bir bardak ılık su bağırsakları uyararak dışkılamayı kolaylaştırmaktadır.

Hareketsizlik kabızlığa yol açıyor!

Kabızlığa yol açan faktörlerden biri de hareketsizliktir. Günde 30 dakika egzersiz yapmak kabızlığı önlemek için oldukça idealdir.

Uzmanlar kahvaltının 07.00 - 09.00, öğle yemeğinin 12.00 - 14.00, akşam yemeğinin ise 17.00 - 19.00 saatleri arasında yenmesini önermektedir. Düzenli bir öğün saati ile kabızlığın önüne geçebilirsiniz.

Bol yeşillikli salatanın sağladığı faydalardan biri de kabızlığı önlemesidir. Salatadaki besinler hem tokluk süresini uzatmakta hem de lifli yapısı ile bağırsakları uyarmaktadır.

Çiğnemeden yuttuğunuz büyük lokmalar midenize zarar verecektir. Aynı zamanda çiğnemeden yutulan besinler sindirim sürecini uzatmaktadır. Yemekleri yerken çiğnemeyi asla göz ardı etmeyin.

Bağırsak tembelliğini önleyen 3 doğal besin

Kabızlığa ne iyi gelir?

- Zeytinyağı bağırsak tembelliğinin doğal ilacıdır. Sabahları bir yemek kaşığı hakiki, soğuk sıkım zeytinyağı içmek dışkının yumuşamasını sağlar.

- Kabızlığın doğal ilaçlarından biri de keçiboynuzu pekmezidir. Sabahları sulandırılarak tüketilen keçiboynuzu pekmezi dışkıyı yumuşatmaktadır.

- Bağırsak tembelliğini yok eden doğal çözümlerden biri de nane çayıdır. Nane çayı şişkinliği de ortadan kaldırmaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal