Hangi çay kabızlığa iyi gelir? Kabızlığı geçiren bitki çayları

Kabızlık sorunu ile baş etmenin en doğal çözümlerinden biri de doğru bitki çayını tüketmek. Kabızlığa iyi gelen bitki çayları nelerdir? Sizin için kabızlık sorununu çözen bitki çaylarını derledik. Şifa olsun!

25.03.2022-13:00 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-15:19)

Kabızlık ile mücadele de başvurulan çözüm yollarından biri de bitki çaylarıdır. Doğal bir müshil ilacı etkisi sunan bitki çayları ile sindirim sistemini rahatlatabilir, kabızlığı ortadan kaldırabilirsiniz.

Kabızlık belirtileri nelerdir?

- Bağırsak hareketlerinde azalma

- Katı dışkıyı yaparken zorlanma

- Karın ağrısı ve karında şişkinlik

- Kusma

Kabızlığa karşı doğal çözümler

Doğal bir müshil: Sinameki çayı

Sinameki çayının doğal bir müshil etkisi bulunmaktadır.

Sinameki çayının faydaları nelerdir?

Sinameki çayını hazırlamak için; 1 su bardağı sıcak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kadar sinameki eklemeniz yeterlidir. Sinameki çayı 5 dakika demlendikten sonra süzerek tüketebilirsiniz.

Lif zengini karahindiba çayı

A, C ve D vitaminleri, potasyum, çinko, demir kaynağı olan karahindiba besin lifi yönünden de oldukça zengindir. Bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlayan karahindiba çayını hazırlamak için aktarlardan karahindiba yaprakları ve kökünden oluşan karışımı temin edin.

Karahindiba çayının faydaları nelerdir?

1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı olacak şekilde bu karışımı ilave edip 5 dakika demleyin çayın tadını lezzetlendirmek için karanfil ilave edebilirsiniz. 

Kabızlık problemi için birebir! 

Antioksidan yönünden zengin olan zencefil, kabızlık problemi yaşayan kişilerde bu sorunu çözmektedir.

Zencefil neye iyi gelir?

Zencefil çayını hazırlamak için; zencefilden minik bir parça ayırarak rendeleyin. Kaynattığınız suyu bir kenara alıp soğumasını bekleyin. Ilımaya başlayan sıcak suyun içerisine zencefilleri ekleyin ve 8 ila 10 dakika demlendikten sonra süzün eğer isterseniz içerisine bal veya çubuk tarçın ekleyebilirsiniz.

Kabızlığa karşı doğal çözüm

Magnezyum içeren nane çayı potasyum ve bolca C vitamini de içermektedir. Hem sindirim sistemine hem de sinir sistemine rahatlatıcı etkileri bulunan nane çayı kabızlığa da doğal bir çözüm oluyor. 

Nane çayının faydaları nelerdir?

Nane çayı hazırlamak için kurutulmuş nane yapraklarını sıcak suyun içine ekleyip yaklaşık 15 dakika demlendirerek süzün. 

Biberiye çayı ile kabızlığa son verin!

Biberiye çayı; hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık problemine karşı oldukça faydalıdır.


Biberiye çayı hazırlamak için, 1 su bardağı sıcak suya 1 dal biberiye ekleyin ve 15 dakika demleyin. Demlenme süresi dolduktan sonra biberiye çayını tüketebilirsiniz.

Isırgan otu çayı tam bir sindirim dostu 

Isırgan otu çayı ile kabızlık ve şişkinlik sorunlarını giderebilirsiniz. 

Isırgan otu çayının faydaları

Isırgan otunu kaynayan suyun içine ilave ederek karışımı birkaç dakika içinde ocaktan alın ve demlenmesini bekleyin ardından süzerek tüketin. Eğer ısırgan otu çayının tadı hoşunuza gitmez ise limon ve bal ilave edebilirsiniz.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal