Portakallı ıslak kurabiye tarifi

Genellikle kakaolu olarak yapılan ıslak kurabiyeyi, portakallı olarak denemediyseniz bu tarif tam da size göre! İşte kolay yapımı ile sizi yormayacak, lezzetiyle dilinizden düşmeyecek portakallı ıslak kurabiye tarifi…

09.04.2022-09:25 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-09:32)

Çay sohbetlerine eşlik eden kıvamıyla ve lezzetiyle favoriniz olacak olan portakallı ıslak kek tarifini sizin için derledik. Kolay hazırlanışı ile çat kapı misafiriniz geldiğinde bile telaşa kapılmadan hazırlayabilir, afiyet ile tüketebilirsiniz.

Portakallı ıslak kurabiye nasıl yapılır?

Portakallı ıslak kurabiye için gerekli olan malzemeler:

- 2 adet yumurta

- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 tane portakal kabuğu rendesi

- 1 çay bardağı pudra şekeri

- 1 vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- 2 ila 2,5 su bardağı un

Şerbeti için gerekli olan malzemeler:

- 2 su bardağı portakal suyu

- 1 çay bardağı şeker

Portakallı ıslak kurabiye

Soğutacağınız şerbeti hazırlamak ile işe başlayın ardından da portakal suyunu tencereye alarak şekeri eritin ve kaynatın. Şerbet kıvamına geldiğindeyse ocaktan alın.

Hamuru için un haricindeki tüm malzemeleri yoğurma kabına alarak güzelce karıştırın sonrasında da kontrollü bir şekilde unu ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinizde yuvarlayın sonrasında da yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çatlaklar oluşuncaya dek kontrol ederek pişirin.

Fırından çıkan kurabiyeleri bir dakika kadar bekletin ardından da şerbetin içine batırıp çıkarın. Servis tabağına dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine portakal kabuğu rendeleri, fındık ya da Hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal