Azerbaycan ile Ermenistan Cenevre’de karşı karşıya: Topraklarımızdan tamamen çıkın

Dağlık Karabağ sınırında yaşanan çatışmalar sebebiyle gerginlik yaşayan Azerbaycan ile Ermenistan hükümetleri İsviçre’nin Cenevre şehrinde görüştü. Bakü, Erivan yönetimine ‘’Topraklarımızdan tamamen çıkın’’ sözlerini sarf etti. İşte detaylar...

03.10.2022-17:16 - (Son Güncelleme: 03.10.2022-17:16) Azerbaycan ile Ermenistan Cenevre’de karşı karşıya: Topraklarımızdan tamamen çıkın

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, İsviçre’nin Cenevre şehrinde muhtemel bir barış anlaşmasını görüşmek için karşı karşıya geldi. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermeni mevkidaşı Ararat Mirzoyan arasında yapılan görüşmelerde Bakü tarafı, Ermeni hükümetine ‘’Topraklarımızdan tamamen çıkın’’ sözlerini sarf etti. 

Cenevre’de Bakü-Erivan teması

Azerbaycan hükümetinden yapılan açıklamaya göre, görüşme, “barış anlaşması metnini hazırlamaya” başlamak üzere gerçekleştirildi. Söz konusu görüşmenin 31 Ağustos'ta Brüksel'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında Avrupa Birliği'nin (AB) arabuluculuk yaptığı görüşmenin ardından geldiği belirtildi.

Azerbaycan Ermenistan

Topraklarımızdan tamamen çıkın

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Ermeni silahlı birliklerinin Azerbaycan topraklarından tamamen çekilmesi, ulaşım ve iletişim hatlarının açılması çağrısı yapıldı.

Al Jazeera’nın paylaştığı habere göre; Ermenistan Dışişleri Bakanlığı ise "Taraflar, Dağlık Karabağ Ermenilerinin hak ve güvenlik garantilerini sağlayan barış anlaşması konusunda fikir alışverişinde bulundu." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal