İngiltere Genelkurmay Başkanı Radakin: Rusya uzayda yeni bir savaş başlatabilir

İngiltere Savunma Genelkurmay Başkanı Amiral Tony Radakin, İngiliz The Telegraph gazetesine verdiği açıklamada, Rusya’nuın uzun vadede ciddi bir tehdit olacağını ve uzayda yeni bir savaş başlatabileceğini söyledi.

03.10.2022-12:46 - (Son Güncelleme: 03.10.2022-12:46) İngiltere Genelkurmay Başkanı Radakin: Rusya uzayda yeni bir savaş başlatabilir

The Telegraph gazetesine dikkat çeken açıklamalar yapan İngiltere Savunma Genelkurmay Başkanı Amiral Tony Radakin, Rusya’nın Batı ülkelerinin altyapısına saldırmak amacıyla uzay temelli teknolojilere başvurabileceği uyarısında bulundu. Rusya’nın uzun vadede ciddi bir tehdit haline geleceğini düşündüğünü söyleyen Radakin, Moskova’nın uzayda yeni bir savaş başlatabileceğini vurguladı. 

Uzayda yeni bir savaş başlatabilir

TRT Haber’in Russian Today’i kaynak gösterdiği habere göre; Radakin, Rusya'nın geçen yıl karadan fırlatılan bir füzenin eski bir Sovyet keşif uydusunu çıkardığını gören bir uydu karşıtı füze testinden bahsediyor. Amirallerin Rusya'nın "sualtı yeteneklerinden" bahsetmesi, geçen hafta Rusya-Almanya Nord Stream gaz boru hatlarında meydana gelen bir dizi patlamanın ardından geldi.

Radakin Rusya

Batı'da bazıları Rusya'yı kendi altyapısını hedef almakla suçlarken, Moskova bu suçlamaları "aptalca" olarak nitelendirdi.

Rusya GPS sistemlerine saldırabilir

Kraliyet Birleşik Hizmetler Enstitüsü Düşünce Kuruluşu Müdür Yardımcısı Malcolm Chalmers, The Telegraph’a Batı'nın iletişim altyapısını devre dışı bırakabilecek uydu sistemlerine bir Rus saldırısını öngörebileceğini söyledi.

Rusya, dünya çapında hem askeri hem de sivil kilit rol oynayan GPS sistemlerine de saldırabilir" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal