Avrupa'yı Mülteci Korkusu Sardı: Türkiye'yi Anlamak Zorundayız

Türkiye'nin sınır kapısını açmasıyla birlikte Avrupa'da mülteci tedirginliği yaşanmaya başladı. Ardı ardında yapılan açıklamalara bir yenisini de Avrupa Birliği Yüksel Temsilcisi Josep Borrell'den geldi. Borrell, "Anlamak zorundayız, Türkiye'nin yükü ağır." ifadesini kullandı.

07.03.2020-09:00 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-09:01) Avrupa'yı Mülteci Korkusu Sardı: Türkiye'yi Anlamak Zorundayız

İdlib'deki saldırının ardından Türkiye sınır kapılarını açma kararı alırken, binlerce mülteci Avrupa hayaliyle Yunanistan'ın kapısına dayandı. Yaşanan bu gelişme sonrası Avrupa ülkelerini mülteci korkusu sararken peş peşe açıklamalar geldi. Dışişleri gelen çağrılara cevap verirken, ilk önce verdiğiniz sözleri tutun dedi.

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell mültecilerle ilgili açıklamasında, "Türkiye'nin ciddi bir yükü var, destek olunması gereken 4 milyon kişiden söz ediyoruz. Bunu anlamak zorundayız." ifadesini kullandı. 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında görüşmenin ardından imzalanan İdlib Mutabakatına da değinen Borrell, "Ateşkes yapılmasından memnunum. Ateşkes iyi haber, en azından bir iyi niyet göstergesi. Bakalım nasıl uygulanacak. İdlib'deki insanlara yönelik insani yardımların arttırılması bir önkoşul." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE VE RUSYA İLE İLİŞKİLERİ İYİLEŞTİRMEMİZ GEREKİYOR"

Borrell açıklamalarının devamında, "Türkiye ve Rusya ile ilişkileri iyileştirmemiz gerekiyor. Konuşmamız gereken pek çok mesele var, zaten bunun için buradayız." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal