Avrupa Birliği'nde Mülteci Krizi Yaşanıyor

Birleşmiş Milletler yaptığı açıklamada Yunanistan'ın orantısız güç kullanarak sığınmacıları geri yollamasını sert bir dille eleştirdi.

13.10.2021-08:52 - (Son Güncelleme: 21.10.2021-13:58) Avrupa Birliği'nde Mülteci Krizi Yaşanıyor

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği yaptığı açıklamada Yunanistan'ın sığınmacılara yaklaşımını sert bir şekilde eleştirdi. Yunanistan'a geçen sığınmacıları döverek, eşyalarını alarak Türkiye'ye geri yolladıklarına dair sağlam kanıtları olduğunu aktaran Birleşmiş Milletler Sözcüsü Marta Hurtado insan hakları ihlallerine karşı sessiz kalmayacaklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, Birleşmiş Milletler  İsviçre Ofisinde düzenlenen basın bildirisinde Libya'daki durumunda çok farklı olmadığını belirtildi.

BM LİBYA'YI UYARDI

Libya Hükümetini uyaran Birleşmiş Milletler Basın Sözcüsü Marta Hurtado göçmenlerin haksız yere tutuklanmasının hukuksal açıdan bir dayanağı olmadığını vurgularken sözlerine şu şekilde devam etti.“ Sığınmacıları hedef alan ağır güvenlik operasyonları ve baskınlarında gözle görülür bir artış var. Bunlar ölümlere ve ciddi yaralanmalara neden oldu." 

Birleşmiş Milletler Basın Sözcüsü Marta Hurtado Libyalı yetkilileri göreve seslenerek sığınmacılara daha adil davranılması çağrısı yaptı.

YUNANİSTAN'IN SIĞINMACI POLİTİKASI

Avrupa Birliği 7 Ekim'de yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'nin Yunanistan sınırlarında orantısız güç kullanarak geri itmelerin olduğunu açıkladı. Bu geri itme politikasının endişe verici olduğunu bildiren AB Sözcüsü Adelbert Jahnz "Böyle bir şey olmamalı. Uluslararası sınırları geçmeye çalışan her bir kişinin, her bir göçmenin bireysel değerlendirilme hakkı var.” şeklinde konuştu.

Yunanistan'ın sınır dışı edilen sığınmacılara orantısız güç kullanmasının yasa dışı olduğunu üstüne basarak belirten Adelbert Jahnz, uluslararası kuruluşları bu konuyu araştırmaya davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

YUNANİSTAN'DAN İNSANLIK DIŞI MUAMELE

Edirne'den yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçen ve daha sonra sınır güvenlik güçlerine yakalanan Fas uyruklu 13 göçmen, paraları ve eşyaları alındıktan sonra sopa ve coplarla dövülerek yarı çıplak halde Türkiye'ye itildi.  Yorgunluktan bayılan göçmenlere sınıra yakın olan bir inşaat firması yardım etti.

ŞANTİYE ÇALIŞANLARINDAN İNSANİ YARDIM

Vücutlarında yaralar ve darp izlerinin olduğu görülen göçmenlere, yemek ve giyilecek kıyafetler veren şantiye çalışanları durumu Edirne Göç İdaresi ekiplerine bildirdi.

YEMEKLERİNİ PAYLAŞTILAR

Şantiye çalışanı Musab Zengin bu tür olayların sık sık yaşandığını belirtirken sözlerine şu şekilde devam etti; Bunu ilk kez de yaşamıyoruz. Daha önce de bu şekilde gelen oldu. Elbiseli gidiyorlar, çıplak geliyorlar. Öğlen arasındaydık. O sırada baktık ki üstlerinde elbise olmayan bir grup geliyordu. Bu grubu görünce biz de dedik ki, bu duruma katlanamayız. Öğlen yemeğimizi paylaştık, beraber yemek yedik. Biz de Müslümanız, onlar da Müslüman, paylaşmamız gerek. Bazı elbiselerimizi de onlara verdik. Sonrasında polis ekipleri geldi"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal