Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD, Afgan Mülteciler Daha Fazla Sorumluluk Almalı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 76. Genel Kurul Görüşmeleri için bulunduğu New York'ta açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’nin Afgan mülteciler konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

22.09.2021-17:36 - (Son Güncelleme: 22.09.2021-17:36) Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD, Afgan Mülteciler Daha Fazla Sorumluluk Almalı!

BM 76. Genel Kurul Görüşmeleri için bulunduğu New York'ta açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Afgan mülteciler konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini ve 20 yıl neden Afganistan'da olduğunu sorgulaması gerektiğini ifade etti.

ABD 20 YILDIR NEDEN VAR 

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan CBS televizyonuna bir mülakat verdi. Tamamı pazar günü yayınlanacak röportajdan kısa bir bölüm paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında Afgan Mülteciler konusuna yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında ‘Şu anda ABD zaten bu tür sorumlulukları yerine getirmedi. Bizim ülkemizde şu anda kayıt dışı 300 binden fazla Afgan mülteci var. Ülkemizin hala Afgan mültecileri almaya gücü yetmez. ABD orada 20 yıldır neden var, önce bu soruların cevabını kendi kendisine vermesi gerek’ diyerek ABD’nin Afgan mülteciler konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğine vurgu yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal