Turizm Sektöründe Hareketlilik Devam Ediyor!

Yaz sezonunun bitmesine rağmen turizmde hareketlilik devam ediyor. Koronavirüs salgınından ertelenen tüm tatiller sıcak bölgelerde kaldığı yerden devam ediyor.

22.09.2021-17:23 - (Son Güncelleme: 22.09.2021-17:23) Turizm Sektöründe Hareketlilik Devam Ediyor!

Yaz sezonunun bitmesine rağmen yerli ve yabancı tatilciler Türkiye’nin çeşitli turizm bölgelerine akın etmeye devam ediyor. Koronavirüs salgınından ertelenen tüm tatiller sıcak bölgelerde kaldığı yerden devam ediyor. Bu yerlerin başında ise Türkiye’nin Ege ve Akdeniz bölgeleri yer alıyor.

YAZ SEZONUNUN BİTMESİNE RAĞMEN TRUZİM SEKTÖRÜNDE HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre turizm sektöründe hareketlilik devam ediyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çorabatır açıklamasında ‘Kıyı bölgelerinde sezonun uzadı. Kongre ve spor turizmiyle de hareketlilik devam edecek’ dedi. Seyahat hareketliliğinin yeniden başlaması ve Güvenli Turizm Sertifika Programı ile sağlıklı ve güvenli turizmin adresi olan Türkiye, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor.

TURİST RAKAMLARI GEÇEN YILIN ÜSTÜNDE

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, açıklamasında ‘Sektör bu yıl geçen yıla göre özellikle aşılanma oranlarının artmasıyla daha iyi bir sezon yaşadı. Turist ve gelir rakamlarının geçen yılın üzerinde, rekorların kırıldığı 2019'un ise altında seyretti. İngiltere'nin, Türkiye'yi seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkarmasıyla bu pazar da hareketlendi. İngiltere'deki tur operatörleriyle görüşmelere başladık. Hem Türk Hava Yolları'nın hem de buradaki tur operatörlerinin Antalya, Bodrum, Dalaman'a yönelik rezervasyon aldıklarını görmekteyiz. Akdeniz Bölgesi'nin kendisine özgü müşteri profili var. Ege Bölgesi'nde de belli doluluklar yaşandı, Çeşme, Bodrum, Fethiye. Marmaris yangın çıkana kadar önemli gelişme gösterdi. Kapadokya, Denizli bölgesi de iyi bir göstergeye ulaştı. İstanbul'da belli kalitedeki otellerde dolulukların iyi olduğunu tespit ettik fakat normalleşme sanayide turizmcilerden daha önce olduğu için özellikle sanayi olan bölgelerdeki otellerimizde belli doluluklar yaşandı’ ifadelerine yer verdi. 

2022’DE ÇOK GÜZEL BİR SEZON YAŞAYACAĞIMIZI TAHMİN EDİYORUM

Çorabatır, konuşmasına ‘Akdeniz Bölgesi'nin kendisine özgü müşteri profili var. Ege Bölgesi'nde de belli doluluklar yaşandı, Çeşme, Bodrum, Fethiye. Marmaris yangın çıkana kadar önemli gelişme gösterdi. Kapadokya, Denizli bölgesi de iyi bir göstergeye ulaştı. İstanbul'da belli kalitedeki otellerde dolulukların iyi olduğunu tespit ettik fakat normalleşme sanayide turizmcilerden daha önce olduğu için özellikle sanayi olan bölgelerdeki otellerimizde belli doluluklar yaşandı. Önümüz kış, hem kayak hem termal otellerimizle ilgili taleplerin olacağını tahmin ediyoruz. Kıyı bölgelerinde sezonun uzadığını görmekteyiz. Kongre ve spor turizmiyle kış sezonunda da hareketlilik devam edecektir. Tabii her şey vaka sayısına ve aşılanma oranına bağlı. Dünyada seyahat endüstrisinin durakladığı bir süreçte Türkiye olarak gerek Güvenli Turizm Sertifika Programı gerek Turizm Geliştirme Ajansı gerekse sektör temsilcileri olarak elimizden gelen çabayı gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Vaka sayıları düştüğü, aşılanma arttığı takdirde 2022'de çok güzel bir sezon yaşayacağımızı tahmin ediyorum’ diyerek son verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal