Avcılar'da Binanın Balkonları Çöktü

Avcılar'da 42 senelik apartmanın balkonları çöktü. Olay karşısında şoka uğrayan bina sakinleri tedbir amacıyla evlerinden dışarı çıkarıldı.

04.06.2021-09:02 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-09:02) Avcılar'da Binanın Balkonları Çöktü

İstanbul'da akılalmaz bir olay yaşandı. Avcılar ilçesi Denizköşkler mahallesinde bulunan Muhtar Kazım Akgül caddesi istikametindeki 42 senelik Sezer Apartmanı'nın bir anda ikinci katta olan balkon korkunç bir şekilde çöktü. Balkonun çökmesinin ardından savrulan parçalar birinci kattaki balkonu da etkisine alarak çökmesine sebebiyet verdi. Yaşanan korkunç durum esnasında apartmanın çevresinde kimsenin yer almaması her hangi bir facianın önüne geçti. 

Olay sırasında çöken balkondan savrulan parçalar sebebiyle apartmanın önünde park edilmiş bir şekilde olan araca gelerek otomobilde hasar meydana geldi. 

BİNA ÇÖKTÜĞÜ HALDE EVLERİNİ TERK ETMEK İSTEMEDİLER 

Çevredekiler olayı ekiplere haber verdi. Gelen ihbar üzerine itfaiye, olayın yaşandığı yere, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri gönderildi. Avcılar Belediyesi'ne bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü mühendisleri, gerçekleştirdikleri çalışmalarda apartmanın önlem sebebiyle tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. 

Buna rağmen bazı apartman sakinleri saatin geç olması sebebiyle Gidecek bir yer bulamayacakları için evden çıkmak istemediler. Vatandaşlar kendilerine kalacak bulunmasını dile getirdi. Aynı zamanda apartmanda yaşlı ve yatalak hastalar olduğu için evlerinden gitmeleri mümkün olmayan kişiler de zor durumda kaldı. Belediye ekipleri tarafından balkonları çöken apartmanın etrafına bariyerler yerleştirildi. Olay yerinde de kenarlara şerit çekilerek gerekli güvenlik tedbirleri alındı. 

'DEPREMDEN SONRA GÜÇLENDİRİLDİ 

İstanbul'da yaşanan kokunç depremde verdiğimiz milyonlarca can olan 17 Ağustos 1999 depreminin ardından güçlendirildiğini belirten bina sakinleri, beton ve demirlerinde korozyon görülen balkonların çürük olduğunu bildirdi. 

AYNI SORUN DAHA ÖNCE DE MEYDANA GELMİŞTİ 

Bina sakinlerinin birçoğunun kentsel dönüşüm kapsamında apartmanı restore etmek istedikleri birtakım bina sakinlerinin retore edilmesine tepki gösterdikleri bildirildi. Önceki sene Eylül ayında yine Avcılar'da bir apartmanın balkonu çökmüş, yaşanan olayda 2 şahıs yaralanmıştı. Cihangir Mahallesi'nde de 3 ay önce başka bir apartmanın iki balkonu da çökmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal