Asya’da tansiyon yükseliyor: Kuzey Kore balistik füze hazırlığında

Asya’da tansiyon yükseliyor. Güney Kore’nin iddiasına göre Kuzey Kore denizaltıdan balistik füze yapmaya hazırlanıyor. Dünya gelişmeleri endişe ile izliyor. Detaylar haberimizde...

24.09.2022-13:46 - (Son Güncelleme: 24.09.2022-15:09)

2022 yılının başından bu yana Asya-Pasifik bölgesine yönelik füze tehditler savuran Kuzey Kore yönetimi, Asya’da tansiyonu yükseltmeye devam ediyor. Güney Kore Devlet Başkanlığı’nın paylaştığı bilgilere göre Kuzey Kore, doğu kıyılarındaki bir denizaltıdan balistik füze denemesi gerçekleştirmeye yönelik hazırlık yapıyor. Bu gelişme nedeniyle Kuzey Kore’nin kara ve kıyı komşusu ülkeleri endişelendi.

Kuzey Kore balistik füze hazırlığında 

Güney Kore’den Yonhap Ajansı, Güney Koreli bir askeri yetkilinin, "Kuzey Kore'nin denizaltıdan fırlatılan balistik füze (SLBM) araç ve faaliyetlerinin yakından izlendiği" açıklamasına yer verdi. 

Kuzey Kore nükleer füze

ABD'ye ait nükleer güçle çalışan uçak gemisi Ronald Reagan'ın, ortak donanma tatbikatı için Güney Kore'nin Busan kentine demirlemesi sonrasına denk gelmesi dikkati çeken Yonhap Ajansı,  Pyongyang yönetiminin, şimdiye kadar yedinci ve 2017 sonrası ilk nükleer füze denemesi gerçekleştireceğini yazdı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal