Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı AAD 2022’ye milli İHA’lar damga vurdu

Savunma sanayii firmaları Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı AAD 2022’ye katıldı. Milli İHA’lar fuarda oldukça ilgi gördü.

24.09.2022-13:31 - (Son Güncelleme: 24.09.2022-13:41) Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı AAD 2022’ye milli İHA’lar damga vurdu

Son teknoloji ile üretilen ve başarılı ile dünya genelinde ünlenen milli İHA’lara olan ilgili ve talep her geçen gün artıyor. Milli insansız hava araçları yeni ihracat başarılarına hazırlanıyor. Savunma sanayii firmaları Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı AAD 2022'de ürünleri merak edenler için sergiledi. 

Milli İHA’lara büyük ilgi

Birçok ülkenin satın almak için sıraya girdi milli insansız hava araçları ihracat başarılarına devam ediyor. Türk savunma sanayii firmaları Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı AAD 2022'de sergilenen İHA’lara ilgi oldukça yoğun. İlginin yoğun olduğu fuarda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) fuarda, uçak, helikopter, insansız hava aracı ve uydu platformlarını tanıtıp, bunlara yönelik bir dizi görüşme gerçekleştirdi. TUSAŞ İHA Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yıldız, Kuzgun'un serbest düşüş yapan versiyonunun Aksungur'a entegrasyonu için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Çalışmalarınhız kesmeden devam ettiğine dikkat çeken Yıldız, Aksungur’u roket ve turbo itkili versiyonlarının da geldiğini belirtti. Yıldız, "Kuzgun'un yer testlerini bitirdik, sanal atış noktasına kadar geldik. 1 ay içinde Kuzgun'un entegrasyonu tamamlanacak ve sahada kullanılacak. TÜBİTAK SAGE'nin geliştirdiği Kayı da entegrasyon için sıra bekleyen mühimmatlardan biri" dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal