Yunan Savunma Bakanından itiraf: Türk İHA'ları bizi zorluyor

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilim devam ederken, Yunanistan'ın eski Milli Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis’ten itiraf geldi. Apostolakis, Türk İHA'larının kendilerini zorladıklarını belirterek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

22.09.2022-15:55 - (Son Güncelleme: 22.09.2022-16:22) Yunan Savunma Bakanından itiraf: Türk İHA'ları bizi zorluyor

Başkan Erdoğan’ın BM kürsüsünde Yunanistan’ın mültecileri ölüme terk ettiği fotoğrafları göstermesi, Atina halkını huzursuz etmişti. İki ülke arasındaki gerilim artarken Yunanistan’ın eski Milli Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis’ten Türkiye itirafı geldi. 

"Türkler atış noktasına kolayca gelemeyeceğimizi çok iyi biliyor"

Son günlerde gündemde olan Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim hakkımda açıklamalarda bulunan Yunanistan'ın eski Milli Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, "Geceleri çok fazla uçuş var ve bir şeyler yapılması gerektiği hissini oluşturuyor" dedi. Yunanistan'ın İHA konusunda yetersizliğine vurgu yapan Apostolakis, "Ne kadar ileri gideceğimizi biliyor ve bundan faydalanıyorlar" şeklinde konuştu. 

“Türk İHA’larına müdahale etmek oldukça maliyetli”

Türk İHA’larının gücü karşısında zorlanan Yunanistan hakkında, “Türk İHA'ları bizi savaş uçağı havalandırmaya zorluyor" dedi. Türkiye'nin İHA'larla bölgeyi kontrol altına aldığını kaydeden Apostolakis, "Türkler atış noktasına kolayca gelemeyeceğimizi çok iyi biliyor" dedi. Türkiye’nin rolünün giderek güçlendiğine dikkat çeken eski bakan, "Tehlikeli olan, Türkiye'nin Batı bloğunu tamamen terk etmesi ve diğer tarafa gitmesi olacaktır. O zaman işler daha da zorlaşıyor" dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal